Fransız dansçıdan solo performans

Güncelleme Tarihi:

Fransız dansçıdan solo performans
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2010 00:00

Fransız sanatçı Xavier Le Roy, Akün Sahnesi’nde solo dans performansı sergiledi. Le Roy’un orkestra şefinin hareketleri ve mimiklerinden esinlenerek yaptığı koreografi büyük beğeni kazandı.

Performansı izlemeye gelenler arasında Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie ve eşi Isabelle Emie’de bulunuyordu. Ankara Fransız Kültür Merkezi, Ankara Goethe Enstitüsü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen gösteri, izleyenlerden büyük beğeni kazandı.
Uzun bir çalışma
Şef Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Stravinsky’nin Bahar Ayini adlı eserinin prova filmini izleyen Xavier Le Roy, Stravinsky’nin bu önemli klasiği üzerine çalışmaya karar verir. Filmde ilgisini, özellikle orkestra şefinin hareketleri ve mimikleri çeker. Müzik eğitimi olmayan Xavier Le Roy, Rattle’ın hareketlerini ve icrasını gözlemler ve uzun bir
çalışma döneminden sonra bu özgün koreografiyi ortaya çıkarır. 1963 yılında Juvisky sur Orge/Fransa’da doğan Xavier Le Roy, Montpellier Üniversitesi’nde moleküler biyoloji eğitimi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!