Fransız bahçesinde düş sergisi

Güncelleme Tarihi:

Fransız bahçesinde düş sergisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2022 13:27

Osman Dinç ve Erdal Duman’ın eserlerinden oluşan ‘Bir Fransız Bahçesi Düşü’ sergisi, Fransa Büyükelçiliği bahçesinde ziyarete açıldı. Serginin açılışında konuşan Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, “Bir ay boyunca Ankara sanat dünyasının bir parçası olacağız. İstanbul’a göre daha narin olmasına karşın Ankara sanat dünyası oldukça canlı ve cömerttir” dedi.

Haberin Devamı

Fransız Kültür Merkezi Ankara tarafından 39. Avrupa Miras Günleri kapsamında düzenlenen serginin küratörlüğünü Attila Güllü yaptı. Fransa Büyükelçiliği bahçesinde ziyarete sunulan serginin açılışı, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro ev sahipliğinde gerçekleşti. Büyükelçi Magro, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ANKARA SANAT DÜNYASI CÖMERTTİR

“Tarihi ve kültürel mirasımızı herkese açarak kutladığımız bu etkinlik 50’den fazla ülkede gerçekleşiyor. Başkentin kalbinde bulunan binalarımız yalnızca ülke tarihini değil, Ankara tarihini de anlatıyor. Büyükelçiliğin içinde bulunduğu çevrenin açık olması ve Fransa’nın bir evi olduğu prensibi şahsen bağlı olduğum bir prensiptir. Serginin devam edeceği bir ay boyunca Ankara sanat dünyasının bir parçası olacağız. İstanbul’a göre daha narin olmasına karşın Ankara sanat dünyası oldukça canlı ve cömerttir. Çoğu zaman Fransa ile bağlantılıdır.” Fransız Kültür Merkezi Ankara Müdürü Sophie Gauthier de Fransız Kültür Merkezi’nin yeni sezon etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Fransız bahçesinde düş sergisi

Sergi, ekim ayı ortasına kadar haftada iki kez ziyarete açılacak. Rehberli sergi turuna https://www.ifturquie.org adresinden kayıt yapılabilir.

Fransız bahçesinde düş sergisi

Sergiye ‘Barikat’ isimli çalışmasıyla katılan Erdal Duman, “Burası bir oyun alanı gibiydi. Alanı görünce oyuncak gibi yapmak istedim. Sonrasında mücadele alanına dönüştü. İzleyicinin de içinde olduğu bir enstelasyon ortaya çıktı” dedi.

Fransız bahçesinde düş sergisi

Erdal Duman, Osman Dinç, Herve Magro, Attila Güllü, Sophie Gauthier

Fransız bahçesinde düş sergisi

Haberin Devamı

Hülya Öz, Özlem Gül

Fransız bahçesinde düş sergisi

Jan Psenica-Juliana Benova

 

BAKMADAN GEÇME!