Fotoğrafçılardan plato talebi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğrafçılardan plato talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2022 14:40

ANFO Başkanı Fevzi Gündoğdu, başkentte ‘fotoğraf ve video çekim platosu’ oluşturulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) talepte bulundukları söyledi. Gündoğdu, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada, çekim platosu olarak değerlendirilebilecek yerlerden birinin, şu an atıl durumda olan Ankapark olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

ANFO Başkanı Fevzi Gündoğdu, başkentte ‘fotoğraf ve video çekim platosu’ oluşturulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) talepte bulundukları söyledi. Gündoğdu, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada, çekim platosu olarak değerlendirilebilecek yerlerden birinin, şu an atıl durumda olan Ankapark olabileceğini ifade etti. Düğün, nişan, doğum günü gibi özel günleri ölümsüzleştirmek için kurulan fotoğraf ve video çekim platoları, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Birçok ilde kurulan çekim platolarının sayısı her geçen gün artarken, Ankara Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ANFO) Başkanı Fevzi Gündoğdu, başkentte bir ‘çekim platosu’ oluşturulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) talepte bulunduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Fotoğrafçılardan plato talebi

AKTİF ÇALIŞAN YERLER VAR

Ankara’da şahsa ait 20’ye yakın çekim platosu olduğunu, bunların yaklaşık 5’inin aktif bir şekilde çalıştığını belirten Gündoğdu, “Belediyeler noktasında da sadece Keçiören Belediyesi’nin bir parkı dizayn ederek oluşturduğu çekim platosu mevcut. Bunun dışında çekim platosu oluşturulması noktasında belediyelerin bir girişimi yok ancak biz oda olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden çekim platosu kurmasını talep ettik. Bu plato da Ankapark’ın bir bölümü veya Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı değerlendirilerek oluşturulabilir” dedi.

Fotoğrafçılardan plato talebi

‘KAYITLI FOTOĞRAFÇIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ’

Gündoğdu, belediyenin girişimiyle kurulacak çekim platosuna neden ihtiyaç olduğunu şu sözlerle anlattı: “Eskiden stüdyosu olan fotoğrafçı olabiliyordu. Şimdi platoların devreye girmesiyle herkes fotoğrafçılık yapmaya başladı. Ancak ticaret odası ve esnaf odasına kayıtlı fotoğrafçılarımız, yıllardır bu işi yapıyor. Herkesin fotoğrafçılık yapmaya başlaması haksız rekabet oluşturuyor ve kayıtlı fotoğrafçımızı mağdur ediyor. Bu nedenle talep ettiğimiz ve belediye eliyle kurulacak platonun, oda kaydı bulunan fotoğrafçıların kullanımına sunulmasını istiyoruz. Ayrıca oluşturulmasını talep ettiğimiz platoda yaklaşık 60 çekim fonu kullanmayı düşünüyoruz ve bu fonların içerisinde de Anıtkabir ve Ankara Kalesi gibi kentin önemli değerlerinin silüetini koyarak, Ankara’nın tanıtımına da katkı sunmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

DÜZENLİ YENİLEME GEREKLİ

Fevzi Gündoğdu, başkentte şahsa ait olarak kurulmuş platolarda mağduriyete yol açma niyetlerinin olmadığını ifade ederek, “Çekim platoları büyük bir maliyetle kuruluyor ve dekorlarının düzenli olarak yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenle amacımız mağduriyete yol açmak değil ancak kayıtlı fotoğrafçılarımızın hakkını korumak için de bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!