Flamenko maratonu

Güncelleme Tarihi:

Flamenko maratonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 13:05

Flamenko Ankara Derneği’nin düzenlediği 14’üncü Uluslararası Flamenko Ankara Festivali kapsamında Deli Sanat & Hobi Sanat Merkezi iş birliği ile ‘Flamenko Maratonu’ gerçekleştirildi. Son dansçı bırakana kadar süren maratonda Buse Çiğdem Karataş gecenin galibi oldu.

Haberin Devamı

Hayal Kahvesi’nde Flamenko eğitmeni Kerime Rana Kartaloğlu yönetiminde gerçekleşen maratona 50’nin üzerinde dansçı katıldı. Flamenko Ankara Derneği sanatçıları Ceyhun Güneş, Makbule Eksert, Mert Baycan, Ezgi Sunak, Alper Mortaş, Deniz Çatal’ın canlı müzik performansı eşliğinde başlayan maraton gece 01.00’e kadar devam etti. Gecenin sonunda üç dansçı arasından yapılan kura ile Buse Çiğdem Karataş birinci, Zeynep Özay ikinci ve Güneş Şimşek üçüncü oldu.

Flamenko maratonu

DOKUZ YILDIR DÜZENLENİYOR

Gecenin organizasyonunu yapan Kerime Rana Kartaloğlu, maratonla ‘Dünya Flamenko Günü’nü kutladıklarını belirterek, “Bu maraton aslında bir yarışma değil. Kimsenin kimseyi diskalifiye etmek gibi bir niyeti yok. Deli Sanat olarak dokuz yıldır bu maratonu düzenliyoruz. Amacımız, Flamenko müziğin ve dansının yaygınlaşmasını sağlamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Flamenko maratonu

Rengarenk kıyafetlerle geceye katılan dansçılar, görsel şölen sundu.

Flamenko maratonu

Flamenko maratonu

BAKMADAN GEÇME!