Fırat Kalkanı Harekatı'nın 42. gününde 80 IŞİD hedefine 199 Fırtına ve 20 ÇNRA atışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Fırat Kalkanı Harekatının 42. gününde 80 IŞİD hedefine 199 Fırtına ve 20 ÇNRA atışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 10:26

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 42. gününde 80 IŞİD hedefine 199 Fırtına ve 20 ÇNRA atışı yapıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 42. gününde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 IŞİD hedefine Fırtına Obüsleri ile 199, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 20 atışı yapıldığını ve yapılan atışlar sonucunda IŞİD'e ait hava ve makinalı tüfeklerin oluşturduğu çok sayıda silah mevziileri, 7 dinamik hedef, 4 silah yüklü pikap tipi araç, bubi tuzakla olduğu değerlendirilen park halindeki 3 motosiklet, , 4 Katyuşa tahkimli mevzii, ve muhtelif tipte geçici barınma alanlarının imha edildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nda 04 Ekim 2016 saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yapıldı. Azaz-Rai sektöründe; muhaliflerden oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu’nun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai batı ve güneybatısındaki Güzel Mezra ve Türkmen Barı meskun mahallerinin ele geçirilmesine yönelik gayretinin devam etttiği ve söz konusu bölgelerde yoğun çatışmalar yaşandığı ve temas hattında bir değişikliğin olmadığı belirtildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 10 muhalifin yaralandığı, destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana geldiği öğrenildi.

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 IŞİD hedefine Fırtına Obüsleri ile 199, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 20 taşı yapıldığını ve yapılan atışlar sonucunda IŞİD'e ait hava ve makinalı tüfeklerin oluşturduğu çok sayıda silah mevziileri, 7 dinamik hedef, 4 silah yüklü pikap tipi araç, bubi tuzakla olduğu değerlendirilen park halindeki 3 motosiklet, , 4 Katyuşa tahkimli mevzii, ve muhtelif tipte geçici barınma alanlarının imha edildiğini açıklandı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından hava harekatının icra edilmediği ve ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçakların görevlendirildiği belirtildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Aktarin (2), Güzel Mezra (1) ve Türkmen Barı (6) bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda IŞİD'e ait 12 hedef etkisiz hale getirilirken keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen IŞİD'li teöristlerin barındığı 2 bina ve bu bölgedeki harekatın yönetildiği 1 Harekat Merkezinin imha edildiği öğrenildi.

IŞİD Terör Örgütü'nden temizlenen bölgelerde, harekatın başından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 28 mayın ve 1004 el yapımı patlayıcının kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!