Film gibi bale

Güncelleme Tarihi:

Film gibi bale
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 14:05

Rus Edebiyatı’nın Shakespeare’i olarak anılan Alexandr Sergeyeviç Puşkin’in ‘Yevgeni Onyegin’ romanından aynı isimle uyarlanan bale eseri, Ukraynalı ödüllü koreograf Yaroslav Ivanenko koreografisiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dramatik yapısıyla öne çıkan eser için baş koreograf Yener Turan, “Film gibi bir eser” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Prömiyeri 5 Mart Cumartesi günü Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilen ‘Yevgeni Onyegin’ balesinin koreografisini Ukraynalı Yaroslav Ivanenko yaptı. Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde sunulan iki perdelik eser, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Özge Başaran, Burak Kayıhan, Özge Onat ve Eren Keleş gibi isimlerin rol aldığı eser, dekorları, orkestrası ve dansçıların performansıyla sanatseverlerden tam not aldı.

DRAMATİK ÖGELER

Eserin neo klasik bir tarzda olduğunu söyleyen Burak Kayıhan, ‘Onyegin’ karakterine hayat verdiğini belirtti. Eserin dramatiğinin çok yüksek olduğunu ifade eden Kayıhan, özellikle final sahnesinin izleyiciyi çok etkileyeceğini aktardı. Tatiana’yı oynayan Özge Başaran da, role hazırlık sürecinde eserle ilgili kitaplar okuduğunu ve filmler izlediğini anlattı. İki buçuk aylık bir çalışmanın ardından eserin sanatseverlerle buluştuğunu belirten sanatçı, rolü ve eseri şu sözlerle dile getirdi: “Tatiana, çok masum, içine kapanık, kitaplarla yaşayan, kitapları gerçek hayatla bağdaştırmaya çalışan ama bağdaştıramayan biri. Aşk arayan bir kız. Dans etmek istediğim eserlerden bir tanesiydi. Koreografla enerji olarak çok iyi anlaştık ve ortaya iyi bir iş çıktı.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE OYNANMADI

Ankara Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı Yener Turan, Türkiye’de daha önce hiç oynanmamış bir eser seçtiklerini belirtti. Dramatik ve film gibi bir eserin ortaya çıktığını aktaran Turan, Türk izleyicisinin eseri çok seveceğini dile getirdi.

TATIANA VE ONYEGIN AŞKI

Eser, şehirli ve bohem bir hayatı olan Onyegin ile taşrada yaşayan ve vaktinin büyük bölümünü kitap okuyarak geçiren Tatiana arasındaki aşkı anlatıyor. Tatiana’nın kendisine gönderdiği aşk mektubunu yırtarak onu küçük düşüren Onyegin, yıllar sonra Tatiana ile tekrar karşılaşır ve aşık olur. Prömiyer öncesi ATO Başkanı Salih Bezci ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, sanatçıları ziyaret ederek başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!