Filenin zirvesi başkentin

Güncelleme Tarihi:

Filenin zirvesi başkentin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 14:57

Efeler Ligi’nin şampiyonluk hedefleyen takımlarından Halkbank, ilk yarıyı yenilgi almadan ilk sırada bitirdi. Geçen sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart ise son hafta maçını evinde kaybetse de ikinci sırada kaldı.

Haberin Devamı

Sultanlar ve Efeler Voleybol Liglerinde ilk devre sona ererken, başkentin iki erkek takımı devreyi ilk iki sırada tamamladı. AXA Sigorta Efeler Ligi’nde ilk devre, İstanbul’da oynanan Fenerbahçe-Halkbank maçı ile sona erdi. Müsabakaya çıkmadan önce ligin ilk yarısını lider tamamlamayı garantileyen Halkbank, Fenerbahçe Opet’i İstanbul’da 3-0 ile geçti.
Halkbank bu sonuçla, devre arasına en yakın rakibinden 5 puan fark ve yenilgisiz unvanıyla girdi. Fenerbahçe ise 3 yenilgiyle üçüncü sırada kaldı.
Mavi-beyazlı ekibin Kübalı pasör çaprazı Fernando Hernandez liderliğin, yenilmezliğin ve takımdaşlığın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
İyi bir takım olduklarını ve bunu kanıtlamak için her maç daha iyi oynamak istediklerini dile getiren ‘Nando’ lakaplı oyuncu, “Yeni yıla daha mutlu girmek için bir adımımız kaldı. Türkiye Kupasındaki rakibimiz Arkas Spor’u da elersek 2022’ye daha mutlu, daha umutlu gireceğiz” diye konuştu.

13 MÜSABAKADA 11 SET VERDİ

Halkbank, ligin ilk yarısında çıktığı 13 maçta, 13 galibiyet alırken 36 puan topladı ve rakiplerine 11 set verdi. Mavi-beyazlılar; Arkas, Altekma ve Bingöl Solhanspor karşısında zorlanıp, 3-2 kazanırken, 2 puan aldı. Halkbank, başkent derbilerinde Spor Toto’yu 3-1, Ziraat Bankkart’ı 3-0 yenerken, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi deplasmanda set vermeden geçti.
Balkan Kupası’nı kazandıktan sonra CEV Erkekler Challenge Kupası’nda mücadele eden Halkbank, Bosna Hersek ekibi OK Bosna Sarajevo ile 16’lı finallerin iki maçını da kazanıp turu geçmeyi bildi. Mavi-beyazlılar, ligde olduğu gibi Avrupa’da da yenilgi yüzü görmedi.
Geçen sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart, lige yenilgi ile başlarken sonrasında yakaladığı çıkış ile iddiasını ortaya koydu. Kırmızı-beyazlılar, ilk yarının son haftasında kendi evinde Altekma’ya 3-2 yenilmesine rağmen, 13 maçta elde ettiği 10 galibiyet sonrasında ilk devreyi 31 puanla ikinci sırada tamamladı.
Ziraat Bankkart, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grubunda oynadığı iki maçı da kazanmayı başardı.
Başkentin Efeler Ligi’ndeki diğer temsilcisi Spor Toto ise ilk yarıyı, 8 galibiyet, 5 yenilgi ve 22 puanla 6. sırada bitirdi.

KADINLARIN EN BAŞARILISI PTT

Sultanlar Liginde başkenti 3 takım temsil ederken, ilk devrenin en başarılı takımı PTT oldu. 13 maça çıkan PTT, 9 galibiyet ve 4 yenilgi sonrası topladığı 25 puanla 6. sırayı aldı. Mert Grup Sigorta, 7 galibiyet, 6 yenilgi ve elde ettiği 20 puanla 7. basamakta kaldı. Karayolları ise 13 maçta sadece bir kez kazanıp, 12 kez yenilirken son sıraya indi. PTT, derbilerde Mert Grup Sigorta’yı 3-0, Karayolları’nı ise 3-1 yendi.

Haberin Devamı

ŞİMDİKİ MÜCADELE KUPADA

Efeler ve Sultanlar Liglerinde ilk yarıların sona ermesinin ardından gözler 2021-2022 sezonu Kupa Voley’de çeyrek finallerine çevrildi.
Erkeklerde çeyrek final eşleşmelerinde; Ziraat Bankkart-Yeni Kızıltepe Spor, Arkas Spor-Halkbank, Allpower Akü Cizre Belediyed-Galatasaray HDI Sigorta ve Fenerbahçe HDI Sigorta-Spor Toto maçları oynanacak.
Kadınlarda ise VakıfBank-Galatasaray HDI Sigorta, Kuzeyboru-Türk Hava Yolları, Eczacıbaşı Dynavit-PTT ve Fenerbahçe Opet-Aydın Büyükşehir Şehir Belediye mücadeleleri olacak.
AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek final müsabakaları erkeklerde 22-23-24 Aralık 2021 tarihlerinde, kadınlarda ise 5-6 Ocak veya 12-13 Ocak 2022 tarihlerinde oynanacak.
AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek final karşılaşmaları tek maç üzerinden oynanacak. Çatala seri başı olarak yerleştirilen erkeklerde Ziraat Bankkart ve Fenerbahçe HDI Sigorta ile kadınlarda VakıfBank ve Fenerbahçe Opet takımları kendi eşleşmelerinin ev sahibi takımı olacak. Diğer eşleşmeler, lig etabı 1. devresini üst sırada bitiren takımların sahasında oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!