Filenin efeleri

Güncelleme Tarihi:

Filenin efeleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 23:50

Lig etabını da ilk sırada tamamlayan Ziraat Bankkart, spor kulübünün kuruluşunun 40. yılında tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşarken, Spor Toto da Kupa Voley’i ilk defa kazanma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Voleybol Efeler Ligi’nde 2020-2021 sezonuna Başkent ekipleri damga vurdu. 3 takımla temsil edilen bu kulvarda, Ziraat Bankkart, ligi şampiyon tamamlarken, Spor Toto da Kupa Voley’i kazanıp, Ankara’ya iki zafer sevinci yaşattı.
Covid-19 salgını nedeniyle sezon içinde takımlar büyük zorluklar yaşarken, bir çok karşılaşmanın ertelenmesi gündeme geldi. Bazı ekipler, hem lig hem de Avrupa kulvarında yoğun bir maç trafiğinde ilerlerken, süreçten iki kupa çıkaran Başkent takımları oldu.
Ligde normal etabı ilk sırada tamamlayan Ziraat Bankkart, play-off 4’lü finalinin ilk ayağında Galatasaray’a karşı iki maçta üstünlük sağlayıp adını finale yazdırdı.
Kırmızı-beyazlılar, finalde, bir önceki yılın şampiyonu Fenerbahçe HDİ Sigorta’yı, seride 3-1 ile geride bırakıp, tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
Final etabında, Ziraat Bankkart takımından, Arslan Ekşi en iyi pasör ve en değerli oyuncu, Martin Atasanov en iyi smaçör, Wouter Ter Maat de en iyi pasör çaprazı seçildi. Paidar Demir özel ödülü de aynı takımdan Bedirhan Bülbül’e verildi.

AVRUPA’DA İKİNCİ SIRAYI ALDI

Sezonda, Kupa Voley mücadelesine çeyrek finalde veda eden Ziraat Bankkart, Avrupa kulvarında da başarıdan başarıya koştu. Başkent temsilcisi, CEV Challenge Kupası’nda finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Kırmızı-beyazlılar, finalde İtalyan takımı Powervolley Milano takımını yenilerek, bu organizasyonu ikinci tamamladı.
Başantrenör Giampaolo Medei yönetiminde, tarihinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaşan Ziraat Bankkart, gelecek sezon Türkiye’yi, CEV Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

İKİLİ REKABET SIKÇA YAŞANDI

Kupa Voley organizasyonunda ise 4’lü finale başkent ev sahipliği yaptı. Rakipleri, Fenerbahçe HDİ Sigorta ve Arkas Spor’u eleyen iki Ankara takımı; Halkbank ve Spor Toto finalde karşılaştı. Finali 3-1’lik skorla galip bitiren Spor Toto, bu turnuvada ilk kupasını kazandı. İki takım, ligin play-off final etabında bir kez daha karşı karşıya gelirken, bu seride rakibine 2-1’lik üstünlük kuran Halkbank, sezonu 5. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

BAŞKENTTE REKOR HALKBANK’TA

Haberin Devamı

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi’nde en çok şampiyonluk kazanan takım 12 kez ile Eczacıbaşı olurken, bu alanda 9 kez zirveye çıkan Halkbank, ikinci sırada geliyor. Fenerbahçe’nin 5, Galatasaray ve Arkas Spor’un da 4’er şampiyonluğu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!