Filede tarihi başarı

Güncelleme Tarihi:

Filede tarihi başarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 15:13

İşitme Engelliler milli voleybol takımı, Avrupa şampiyonluğunun ardından, Dünya’nın da zirvesine çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

İşitme engelliler voleybol milli takımından tarihi bir başarı geldi. Milliler, ABD’de düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Voleybol Şampiyonası’nda birinci olup, ülkemize gurur yaşattı. ABD’nin başkenti Washington’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, güçlü rakiplerini deviren ay-yıldızlılar, sevinçlerini salonda bulunan taraftarlarla paylaştı. İşime Engelliler Voleybol Milli Takımı Antrenörü Osman Çarkçı, büyük turnuva öncesinde iki aya yakın kamp yaptıklarını ve çok iyi hazırlık devresi geçirdiklerini belirtip, “Oyuncularımız özverili ve disiplinli çalıştı. Oynadığımız 10 maçta neler yapabileceğimizi gördük. Her gün kendimizi daha da geliştirdik. İddialı bir şekilde bu organizasyona katıldık ve sonuçta önemli bir başarıya imza attık” diye konuştu.

Haberin Devamı

FİNALDE UKRAYNA’YI YENDİLER

İşitme Engelliler Milli Takımı olarak geçen yıl Fransa’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında da zirveye çıktıklarını hatırlatan Çarkçı, şöyle konuştu:
“ABD’ye şampiyon unvanı ile gitmek bize ayrı bir sorumluluk yükledi. Bunun bilincindeydik ve o bilinçle çok iyi maçlar oynadık. Grup maçlarında Rusya ve Ukrayna’ya yenildik ancak moralimizi bozmadık. İki ekip de gerçekten güçlüydü. Maçlar ilerledikçe kendimize olan güvenimiz arttı. Engelleri birer birer aşıp, hedefe yürümeye başladık. Grup maçlarında bizi mağlup eden Ukrayna ve Rusya ile bu kez yarı final ve finalde karşı karşıya geldik. Yarı finalde Rusya’yı 3-0, finalde de Ukrayna’yı 3-2 yenip hem rövanşı aldık hem de şampiyonuluğu kazandık. Takım bütünlüğü içinde mücadele ederek, şampiyon unvanı ile geldiğimiz turnuvayı şampiyon olarak tamamladık. Oyuncaların gösterdiği azim ve hırsı herkesin görmesini isterdik. Onlar, bize ve ülkemize büyür bir onur yaşattı. Şampiyonluğumuzu milletimize armağan ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!