Fikirler 100. Yıl için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Fikirler 100. Yıl için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 16:23

Ulus’taki 100. Yıl Çarşısı ve çevresinde yapılacak yenileme çalışmaları için ABB tarafından fikir yarışması düzenleniyor. 15 Şubat’ta başvuruların alınacağı ulusal yarışma ile bölgenin yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Yarışmada fikirlere para ödülü de var.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), ‘100. Yıl ve Yakın Çevresi Fikir Projesi’ için ulusal yarışmaya çıkıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın gerçekleştireceği yarışmayla son yıllarda bakımsız ve terk edilmiş olan bölgenin yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. 100. Yıl Çarşısı’nın mimari ve kentsel niteliklerinin ortaya çıkarılması, alanın özgünlüğü ile sosyo-kültürel ve ekonomik değerlerinin görünür kılınması, kentte yaşayanlar tarafından algılanabilir ve gündelik yaşamda deneyimlenebilir hâle gelmesinin hedeflendiği yarışmaya başvurular 15 Şubat’ta başlayacak.

Fikirler 100. Yıl için yarışacak


SON BAŞVURU 10 MAYIS’TA

Proje takvimi ve şartnamesi ile ilgili detaylı bilgiye “https://yarismayla.ankara.bel.tr” adresi üzerinden ulaşabilecek olan yarışmacıların, 10 Mayıs’a kadar da kayıt yaptırması ve projelerini teslim etmesi gerekiyor. Jüri değerlendirmeleri 14 Mayıs tarihinde başlayacak yarışmada, üç adet eşdeğer ödüle 100 bin, beş adet eşdeğer mansiyon ödülüne ise 50 bin TL para ödülü verilecek. Serbest, ulusal ve tek kademeli fikir projesi yarışmasıyla mülkiyeti ABB’ye ait olan 100. Yıl Çarşısı ve yakın çevresinde yapılacak değişiklik kamuoyuna da sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!