Festivalin gözdesi mini Ankapark

Güncelleme Tarihi:

Festivalin gözdesi mini Ankapark
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 15:00

Tatile gidemeyen Ankaralılara yaz eğlencesi yaşatan Büyük Ankara Festivali, renkli etkinliklerle sürüyor. Festivalde büyük ilgi toplayan mini Ankapark’ı önceki gün 21 bin kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl aradan sonra tekrar düzenlenen 7’nci Uluslararası Büyük Ankara Festivali, farklı etkinliklerle ve her gece ünlü sanatçıların sahne aldığı konserlerlerle devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, festivalin 4. gününde 93 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini duyurdu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 7 bin metrelik alana sahip tanıtım alanında ise en büyük ilgiyi Ankapark’ın mini maketi ilgi görüyor. Mini Ankapark’ta özellikle çocuklar, hareket eden, ses ve ateş çıkaran robotlara yoğun ilgi gösteriyor.

DİNOLAND’DA HEYECANLI YOLCULUK

Dinoland alanında da hareket eden dinozorlar ve timsahlar orman içerisinde yolculuk havası oluşturuyor. Her yaşa hitap eden oyuncakların da sergilendiği Fen İşleri alanında roller coaster, gondol ve go-kart pisti bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet ile hocası Akşemseddin’in konuşmalarının canlandırıldığı köşenin yer aldığı bölümün yanı sıra çocuklar, görevliler eşliğinde iş makinelerini kullanabiliyor. Alanda 320 metrekarelik Hacı Bayram Veli Camisi’nin bire bir özelliklerini taşıyan maket de Başkentlilerce ziyaret ediliyor. Başkan Gökçek Fen İşleri Ankapark standlarını gezen ve eğlenen kişi sayısının da 21 bin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Festivalin gözdesi mini Ankapark

BU AKŞAM ANKARA RÜZGARI ESECEK

Her gece ünlü bir sanatçının sahne aldığı festivalin dördüncü gününde Alişan, Demet Akalın ve Ömer Faruk Bostan, parçalarıyla Ankaralıları eğlendirdi. Demet Akalın dansçılar ve davul şovları eşliğinde katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Festivalin bu akşamki progmanı ise Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara rüzgarı estirecek. Başkent müziğinin sevilen isimleri Ankaralı Coşkun, Mustafa Taş, İbocan ve Hüseyin Kağıt sahne alacak. Elektro bağlama eşliğinde sevilen parçalarını seslendirecek olan isimler, Başkentlileri hareketli bir gece yaşatacak.

Festivalin gözdesi mini Ankapark

Haberin Devamı

FESTİVALDE NOSTALJİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın tanıtım çadırında da 15 Temmuz sergisi, 36 Osmanlı padişahının minyatürü, eski Ankara fotoğraflarıyla 100’ün üzerinde kültür eseri bir arada sunuluyor. Çadırda meraklıları için özel hazırlanan nostalji köşesinde ise antika niteliği kazanmış eski fotoğraf makineleri, kameralar, film makineleri, televizyonlar, daktilolar ile eski gazete ve dergiler bulunuyor. Ankara Sinema ve Sanat Akademisi de Basın Yayın tanıtım çadırında “Geleceğin Sinemacıları Başkent’te Yetişiyor” sloganıyla stant açtı. Stantta akademinin Ankara’da geleceğin sinemacılarını yetiştirmek için açacağı ücretsiz atölye çalışmaları hakkında bilgi veriliyor.

Haberin Devamı

BELKO ÇADIRI’NDA BİSİKLET YARIŞI

Festivalde yer alan BELKO çadırında kurulan bisiklet yarışı düzeneği de boş kalmıyor. 4 ayrı bisiklete binen kişilerin pedal çevirmesiyle başlayan yarışmada, minyatür yarış arabaları pistte hareket ediyor. Yarışmacının pedal çevirme hızıyla uyumlu olarak hareket eden oyuncak araçlar, en hızla pedal çeviren yarışmacıya birincilik getiriyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın festival alanında kurduğu Bedesten’de de ziyaretçiler geleneksel el sanatlarına ait ürünlerden satın alırken tarihe yolculuk yapıyor.

Festivalin gözdesi mini Ankapark

HACI BAYRAM-I VELİ’NİN KAVUĞU

Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın standında yer alan Ahmet Yesevi Otağı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği bir diğer nokta oluyor. Standa gelen misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, Kent Estetiği Daire Başkanlığı projelerini anlatan katalog ve broşürler dağıtılıyor. Ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezilen ve Ankara’nın kent estetiği hakkında detaylı bilgi verilen Ahmet Yesevi Otağı’nda Hacı Bayram-ı Veli’nin kavuğu sergileniyor.
Çağrı ERDENER

Haberin Devamı

VALİLİK KARARI FESTİVALİ ETKİLEMEYECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği’nin, “Ağustos Ayı Boyunca Parklarda Konser ve etkinlik” yasağının, 7. Büyük Ankara Festivali’ni kapsamadığını açıkladı. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Büyük Ankara Festivali, Valilik tarafından izinli bir festivaldir. Aynı zamanda Belediyenin çeşitli birimlerinin yanı sıra festivalde Ankara Valisi’nin talimatıyla Emniyet en üst düzeyde güvenlik tedbirlerini uygulamaktadır” denildi.

BAKMADAN GEÇME!