Festivale görkemli açılış

Güncelleme Tarihi:

Festivale görkemli açılış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:02

7. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, Yenimahalle Nazım Hikmet Salonu’nda gerçekleşen konserle başladı. Konserde Şefika Kutluer’e Viyana’dan gelen Tutti Mozart orkestrası ile şef Vinicius Kattah eşlik etti.

Haberin Devamı

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen festivalin açılış konserinde Mozart’ın eserleri seslendirildi. Mozart’ın hamisi Wendling için orkestrasyonunu yaptığı keman konçertosu da, 239 yıl sonra seslendirildi. Şefika Kutluer, açılış konuşmasında Mozart sayesinde Avusturya ile Türkiye arasında tekrar bir köprü kurulduğunu belirterek, “Müzisyenlerin görevi, ülkeler arası ilişkilere köprü olabilmektir. Ne mutlu bana ki bu görevimi bu vesile ile en iyi şekilde yerine getirebiliyorum. Mozart’ın 239 yıl önce orkestrasyonunu yaptığı bu eser zamanının çok iyi flütçüsü ve bestecisi Wendling’e ait. Ne mutlu ki Wendling bu kadar yıl sonra gündeme geldi ve dünya çapında tanındı” diye konuştu.

DİPLOMASİ BAŞARISI

Avustruya Büyükelçisi Klaus Wölfer yaptığı konuşmada; Şefika Kutluer’in çok büyük bir diplomasi başarısı gösterdiğini ve bu festivalin teması olan “Doğu Batı ile Buluşuyor” temasının, bu akşam bir kez daha ispat edilmiş olduğunu belirtti. Gecede Viyana’dan gelen bale sanatçılarının yaptığı “Mavi Tuna” valsi izleyicilerden tam not aldı.

BAKMADAN GEÇME!