Festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 13:36

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenleyeceği ‘Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nin tarihi belli oldu. Atatürk Kültür Merkezi alanında 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, ünlü sanatçılar sahne alacak. 18 ülkeden gelecek halk dansları toplulukları da ülkelerini danslarıyla tanıtacak.

Haberin Devamı

Festivalde Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, Kazakistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Hindistan, Cezayir, Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti, Polonya, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Moldova ve KKTC’den gelen 400 dansçı yer alacak. Halk dansları toplulukları her gün 30’ar dakikadan üç farklı gösteri yapacak.

ÇOCUKLAR EĞLENECEK

Çocuklar için ateşbaz, jonglör, kukla-karagöz, peluş kahraman, animatör, palyaço ve pandomim gösteri grupları gibi birbirinden farklı ekipler sahne alacak. Çocuklar, zıp zıp ve şişme figürlerden oluşan oyun dev oyuncak alanında oynayacak. Çizgi film karakterlerinin yer alacağı festivalde çocuklar, sevdikleri kahramanlarla fotoğraf çektirebilecek. Çocuklara Büyükşehir Belediyesi tarafından top, bebek, araba gibi hediyeler dağıtılacak. ‘Mahallede Şenlik Var’ panayırı da 9 gün boyunca festivalde yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!