Festival ödülü Gençler’in

Güncelleme Tarihi:

Festival ödülü Gençler’in
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 03:15

TFF 1. Lig’de ayrı bir rekabet yaşayacak olan 2 takım, sezon öncesindeki son sınavında eksiklerini görme fırsatı buldu. Yeni oyuncuların ağırlıkta olduğu kadroların mücadelesinde sonucu, penaltı atışları belirledi.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig kulvarında farklı bir rekabetin içine girecek iki takım; Ankaragücü ve Gençlerbirliği, Başkentin futbol festivali niteliğindeki Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Kupası’nda karşı karşıya gelirken, 54’üncü kapışmadan galip çıkan Gençlerbirliği oldu. Normal süresi golsüz tamamlanan ve direk penaltı atışlarına geçilen mücadeleyi 5-3 kazanan kırmızı-siyahlılar, geleneksel turnuvada yeni bir zafer elde ederken, sezon öncesinde de moralini yükseltti. Bu anlamlı kupayı daha önce en çok kazanan takımlar olarak kayıtlara geçen Ankaragücü ve Gençlerbirliği, bu sonucun ardından kendi aralarındaki rekabete de yeni bir halka ekledi.
Koronavirüs (Kovid-19) önlemleriyle birlikte yüzde 50’sinin taraftarlara açıldığı Eryaman Stadı’nda, Ankaragüçlülerin ağırlıkta olduğu yaklaşık 3-4 bin civarında taraftar maçı izledi. Karşılaşma öncesinde maçın kadın hakemleri Gamze Durmuş Pakkan, Sevda Çayan, Kübra Çetinkaya ve 4. hakem Asen Albayrak’a TSYD Ankara Şubesi yönetimince maçın anısına plaket verildi.

YANGIN BÖLGELERİNE 1963 FİDAN

TSYD Ankara Şubesi’nin 54.’sünü gerçekleştirdiği turnuva kapsamında, ülkemizi saran yangın felaketinin sona erdirilmesinin ardından, yara sarmak için adım atılacak. Mücadeleden elde edilen gelirle yangın bölgelerine TSYD Ankara Şubesi’nin kuruluş tarihini temsilen toplam 1963 adet fidan dikilecek.

TEK PENALTIYI LUKASİK KAÇIRDI

90 dakika 0-0 tamamlanırken, Ankaragücü’nde; Erdem Özgenç, Cem Ekinci ve Ali Kaan Güneren penaltıları gole çevirirken, kaçıran tek isim Daniel Lukasik oldu.
Gençlerbirliği’nde ise İlker Karakaş, Sami Gökhan Altıparmak, Grechyshkin, Serdarcan Eralp ve Metehan Mert penaltı vuruşlarını gole çevirdi.
Maç bitiminde kupayı TSYD Ankara Şube Başkanı Ercan Ata, Gençlerbirliği takım kaptanı Ramazan Köse’ye verirken, oyuncular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Kupa töreninin ardından da Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetici arkadaşları, tribünlere gidip, kupa sevincini taraftarları ile birlikte kutladı. Yeni yönetim, göreve geldikten yaklaşık 2 ay sonra oynanan maçta TSYD Kupası’nı kazanmanın mutluluğunu yaşarken, Akdaş ve arkadaşları, aynı duyguları, sezon bitiminde de tekrarlama dileğinde bulundu.

İKİ TAKIMDA YENİLER AĞIRLIKTA

Ankaragücü, maçtan bir gün önce transfer yasağını kaldırıp, müsabakanın başlamasına saatler kala lisansını çıkardığı oyuncuların çoğunu sahaya sürerken, Gençlerbirliği de yenilerin ağırlıkta olduğu kadro ile mücadele etti. Ankaragücü’nün 11’inde geçen sezon da takımda olan isimlerden; Tiago Pinto, Şahverdi Çetin ve Geraldo, Gençlerbirliği’nin 11’inde ise biten sezonda görev yapan oyunculardan; Ömürcan Artan, Arda Kızıldağ, Rahmetullah Berişbek ve Sandro Lima forma giydi.
Kupa mücadelesinde Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin ortaya koyduğu futbol ligin başlamasına kısa süre kala çok umut verici olmadı. Mücadelenin özellikle ilk yarısı çok ağır çekimde oynandı. Takımlar çok fazla geri ve yan pas yapıp, tempoyu çok düşük tutarken, atak girişimleri cılız kaldı. Tribüne gelen taraftarlar ile ekranları başında maçı izleyenler, bu bölümde oldukça sıkıntılı anlar yaşadı. Teknik adamların, risk almaktan çekinip, teknik-taktik ve oyun disiplinine bağlı kalmaları, ilk devre seyir zevkini düşürdü. Bu bölümde, kaleye neredeyse şut çekilmedi.

ANKARAGÜCÜ’NÜN ÇEHRESİ DEĞİŞİR

İkinci yarıda oyun biraz daha hareketlenirken, rakip kalelerde çok fazla olmasa da tehlikeli ataklar görüldü. Tempo fazla yükselmediği, risk alınmadığı için savunmalar idare etti. Ancak iki takım da orta alan organizasyonu ve hücum etkinliği anlamında zayıf kaldı. Gençlerbirliği, daha ideale yakın bir kadro ile oynarken, tabelayı değiştirecek deneyimli golcü bir isme ihtiyaç duyduğunu gösterdi. LuaLua, ilerleyen dönemde daha fazla katkı verecek gibi. Sallalich ise hızlı, seri ve kıvrak bir oyun sitiline sahip. İyi başladığı oyunda temposunu erken kaybetti. Bitirici noktalara daha fazla top taşırsa, öne çıkan oyuncu olabilir.
Ankaragücü’nün, kupa maçındaki kadrosunda futbolu ve mücadelesi ile göze batan isim yoktu. Tecrübeli olmalarına rağmen, bunu sahada kısa süreler dışında fazla gösteremediler. Onlar da orta alan-hücum bağlantısında sorunlar yaşadı. Dikine oynayacak bir oyuncunun eksikliğini hissettiler. Ancak; Owusu, Ariyibi, Aatıf ve Eren gibi oyuncuların katılımı, sarı-lacivertli ekibin çehresini değiştirecektir.

BİZİM İÇİN MORAL OLDU

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, TSYD kupasında Ankaragücü’nü penaltı atışları sonrası 5-3 mağlup ettikleri mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, “Bizim için moral oldu” diye konuştu.
Diyadin, sezon öncesi son hazırlık maçını oynadıklarını hatırlatıp, şunları söyledi:
“Herkesin eksikleri, hazır olmayan oyuncuları var. İyi bir mücadeleydi. Moral açısından iyi oldu. Haftaya lig başlıyor. Yeni bir kadromuz var. Birçok oyuncumuz ilk defa bir arada oynuyor. Lige de iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu maça mahallenin iki arkadaş takımının kapışması gibi, sadece bir gün birbirini kırdırabileceği bir maç gibi bakmak lazım. Gençlerbirliği’nin genetiğinde genç oyuncu yetiştirme var. Son yıllarda şans vermede ya da değerlendirmede çok kesintiye uğradı. Kadro yaparken genç ve tecrübeli oyuncuları harmanlamak istedik. Hem Türk futboluna yeni futbolcular kazandırmak hem de kulübümüzü ayakta tutmak için çalışacağız. Çünkü zorlu bir süreçten geçiyoruz.”

Haberin Devamı

SESTAK DOSYASI ÇÖZÜLÜYOR

TSYD Ankara Kupası’nda Gençlerbirliği’ne penaltı atışları sonrası 5-3 mağlup olan Ankaragücü’nde Başkan Faruk Koca, transfer yasağına konu alan önemli dosyalardan Sestak dosyasını çözmek için Almanya’ya gitti.
Transfer yasağını Cuma günü itibariyle kaldıran ve kadroya katılan 20 oyuncunun transferi için dün toplu imza töreni düzenleyen Ankaragücü’nde sıcak saatler yaşanıyor.
Başkan Faruk Koca, uzun yıllardır özellikle transfer dönemlerinde karşılarına çıkan Sestak-Bochum dosyasını çözmek için Almanya’ya gitti. Koca’nın, Bochum Kulübü yöneticileri ile görüşüp Stanislav Sestak sorununu tamamen çözmek istediği biliniyor.
Koca, düzenlenen imza töreninde “Transfer yasağı ile ilgili şu an 2-3 dosyanın hukuki işlemleri devam ediyor ama maliyeti çok yüksek dosyalar değil. İnşallah Ocak ayına kadar o belgeleri çözeriz” diye onuşmuş ve bu konuları çözüme kavuşturmak için mesai harcayacaklarının sinyalini vermişti.
Bochum’dan 2.2 milyon Euro bedelle bonservisi alınan ancak ödemesi düzenli bir şekilde yapılamayan Sestak dosyasında taksitlendirme yoluna gidilmiş, ancak mali sorunlar yüzünden ödemeler aksatılınca sorunla karşılaşılmıştı.

Haberin Devamı

Beştepe’de 2 transfer

TFF 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, kadrosunu iki oyuncu ile daha güçlendirdi.
Kırmızı-siyahlılar, 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Barış Alıcı ile 23 yaşındaki Gökhan Gül’ü transfer etti.
Kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe oyuncusu Barış Alıcı ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi.
Açıklamada, daha önce Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor ile Belçika’nın Westerlo takımlarında kiralık olarak forma giyen Barış Alıcı için, “Futbola Buca ve Altınordu altyapılarında başlayan Barış, daha sonra Fenerbahçe’ye transfer oldu. Barış ile kulübümüz 2 yıllık kontrata imza attı. Barış karşılığında 17 yaş altı takımımızda forma giyen Emir Ortakaya bonservisi ile birlikte Fenerbahçe’ye katıldı. Emir Ortakaya’ya yeni kulübünde başarılar diliyor, Barış Alıcı’ya da kırmızı-kara forma altında başarılı bir kariyer temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ALMANYA FORMASI GİYDİ

Gençlerbirliği’nin diğer transferi ise Almanya’nın Fortuna Düsseldorf takımından orta saha oyuncusu Gökhan Gül oldu.
Transfer çalışmalarını sürdüren başkent ekibi, orta sahasını 23 yaşındaki Gökhan ile güçlendirdi. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Futbola Bochum’un altyapısında başlayan 23 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu, 20, 19, 18, 17 ve 16 yaş altı milli takımlarında birçok kez Almanya forması giyme başarısı gösterdi. Gökhan Gül ile kulübümüz 2 yıllık kontrata imza attı” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!