Festival başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 23:24

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nca düzenlenen 32. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı.

Haberin Devamı

CerModern Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış gecesinde, Onur Ödülleri de sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Ünsal Ünlü'nün yaptığı törene Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuz, sanatçılar ile Ankaralı sanatseverler katıldı.

Festival başladı


Törende, ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ sinema sanatçısı Perihan Savaş'a, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ yazar Erendiz Atasü'ye, senarist ve yönetmen Gani Müjde'ye ‘Kitle İletişim Ödülü’ takdim edildi.

Festival başladı


Onur Ödülü'nü tüm sinema emekçileri adına aldığını belirten Perihan Savaş, 32 yıldır düzeyini ve seviyesini bozmadan devam eden Ankara Film Festivali’nin, daha uzun yıllar sürmesini diledi. Gani Müjde, ödülünü Türk sinemasına ve mizahına katkıda bulanan ustalarına ithaf ettiğini belirtti.

Festival başladı


SANATI, ANKARA'NIN HER TARAFINA YAYACAĞIZ

Ankaralıların yaşadıkları kentte keyif almalarını sağlamak için sanatsal çalışmalara önem verdiklerine dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sanatla ilgili programlarımızın çakışmaması için önceden yayınlıyoruz. Sanatı, her dalda ve her yerde Ankara'nın her tarafına yayacağız” dedi.

Festival başladı


12 KASIM'A KADAR SÜRECEK

Haberin Devamı

12 Kasım akşamına kadar Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda düzenlenecek festivalde, Ulusal Uzun Film Yarışması kategorisinde ‘En İyi Film’, ‘En İyi İlk Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ başta olmak üzere toplam 13 dalda ödül verilecek. ‘En İyi Film’ ödülü 50 bin lira, ‘Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü’ ise 20 bin lira olacak. Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda ‘En İyi Film’ 20 bin lira, Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ‘En İyi Film’ 10 bin lira ödüle layık görülecek.

Festival başladı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol ve Festival Başkanı İnci Demirkol, festivale destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine katkıları dolayısıyla plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!