Felekten bir gece için sıra kadınlarda

Güncelleme Tarihi:

Felekten bir gece için sıra kadınlarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2011 00:00

Kaza Kurşunu (Knocked Up) ve Kırk Yıllık Bekar (The 40 Year Old Virgin) gibi romantik komedilerin yönetmeni Judd Apatow’un yapımcı koltuğuna oturduğu film, Felekten Bir Gece’nin (The Hangover) kadın versiyonu sayılabilir.

Nedimeler
Bridesmaids
Yönetmen: Paul Feig
ABD/2011/125’


Annie hayatını bir türlü yoluna koyamamış, erkeklerle ilişkisi de karşılıksız aşklardan öteye gidememiş bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian nişanlanır ve Annie’den düğününde nedimesi olmasını ister. Annie arkadaşını kırmayacak ve ona düğün öncesinde unutamayacağı bir hediye hazırlayacaktır.
Amerikalıların evlilik öncesi yaşadıkları ritüeller ve travmalardan yola çıkarak güldüren Nedimeler, keyifli bir hafta sonu için ideal seçim.

Kadın dostluğu dünyayı değiştirir

Kadının Fendi (Made in Dagenham, 2011)

1968’de yaşanmış gerçek bir olaya dayanan film, İngiltere’deki bir Ford fabrikasında çalışan ve cinsel ayrımcılığın önünü keserek erkeklerle eşit kazanç ve haklar elde etmek için direnen kadınların hikayesini anlatıyor.

Bütün Kızlar Toplandık (For Colored Girls, 2010)
Ntozake Shange’nin tiyatro oyunundan uyarlanan filmde 20 farklı kadın 20 şiirle özdeşleştiriliyor. Bu dünyada kadın olmanın zorluklarını gözler önüne seren film, Janet Jackson, Whoopi Goldberg, Macy Gray, Thandie Newton gibi siyahi yıldızları bir araya getiriyor.

Takvim Kızları (Calendar Girls, 2003)
Bir kadın enstitüsü adına çalışan ve lösemi hastalarına para toplamak için bastıkları takvime soyunan 11 kadının gerçek hikayesini anlatan filmde Helen Mirren ve Julie Walters gibi İngiliz sinemasının usta oyuncuları rol alıyor.

İlk Eşler Kulübü (The First Wives Club, 1996)
Kocaları tarafından genç kadınlara tercih edilip terk edilmiş üç kadın bir araya gelir ve kendilerine yapılan ihaneti kuruşu kuruşuna ödetirler. Bette Midler, Goldie Hawn ve Diane Keaton’ın kimyası görülmeye değer.

Erkek Yok, Problem Yok (Boys on the Side, 1995)
Hayatları istedikleri gibi gitmeyen üç kadının rastlantılar sonucu buluşmasını ve birbirlerine destek olmasını anlatan bu yol filmi, aile olmanın illa ki kan bağından ibaret olmadığını kanıtlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!