Facialar yaşadık

Güncelleme Tarihi:

Facialar yaşadık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 02:00

Ankara Hürriyet’in, 2014’te yaşanan olayları derleyerek hazırladığı yazı dizisi devam ediyor. Geride kalan yılda trafik canavarı çok sayıda can alırken, çıkan yangınlarda yürüklere ateş düştü. Kentte etkili olan sağanak yağışlarda ise ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Haberin Devamı

YANGINLAR YÜREK YAKTI

YOĞUN BAKIMDA YANDI 18 Mayıs
Ulus Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 87 yaşındaki Emine Arı, yatağında çıkan yangın sonucunda feci şekilde can verdi.
YANGINLAR KORKUTTU 13 Temmuz
Hava sıcaklığının yükseldiği Ankara’da ardı ardına çıkan yangınlar korkuttu. Nallıhan’daki orman yangınında 20 hektar, Kazan’daki anız yangınında 2 hektar arazi kül olurken, Gölbaşı’nda çıkan sera yangını çevre sakinlerini korkuttu.
ANTİKACI KÜL OLDU 1 Ağustos
Ankara Kalesi yakınlarında çıkan yangında 18 işyeri ve 2 ev zarar gördü. Esnaf, kale sokaklarına yapılan yangın söndürme vanalarının çalışmaması yüzünden yangının büyüdüğünü iddia etti, itfaiye ise, “Yangına zamanında müdahale edildi” dedi.
TARİHİ ÇARŞI ZARAR GÖRDÜ 6 Ekim
Ulus Suluhan’da sabaha karşı çıkan yangında 10 mandıra dükkanı alevlere teslim oldu. Bayram günü ekmek teknelerini kaybeden esnaf, perişan durumda olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

HER YAĞMURDA SU BASTI

SULAR ALTINDA 25 Mayıs
Ankara’da aniden bastıran yoğun yağış Keçiören’de hissedildi. 7 apartmanın sular altında kaldığı sağanak yağmur sonrası, kot ve giriş dairelerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.
BATI SAHİLİ 6 Haziran
Bir süredir etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağışlardan bu kez kendin batı bölgesi etkilendi. Batıkent, Sincan ve Elvankent sel sularına teslim oldu. Bu bölgelerde yollar gölete dönerken, Batıkent Metro İstasyonu’nun tavanı da su aldı. Yağmur suları tavandan akınca yolcular zor anlar yaşadı.
BALGAT YİNE PERİŞAN 6 Temmuz
Ankara’da önceki akşam aniden etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. 16 Haziran 2011 tarihinde yağan yağmur sonrasında sular altında kalan 70 Gün Alt Geçidi’nde önceki gün de aynı sahne yaşandı. Ekipler köprünün altında biriken suları tahliye etmek için gece boyu çalıştı. Bölgede yer alan onlarca konfeksiyoncu ve atölyeleri de suya gömüldü.
SAĞANAK ÇİLE 9 Eylül
Başkent’te bir süredir akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken ev ve işyerlerinde büyük hasara neden oldu. Aniden bastıran sağanak yağış ile birlikte Kızılay meydanındaki cadde ve sokaklar göle döndü.

Haberin Devamı

KAZALAR CAN ALDI

ÖLÜM DURAĞI 22 Nisan
EGO otobüsü, İstanbul Yolu Jandarma Lojmanları durağında özel halk otobüsüne arkadan çarptı. Feci kazada 3 kişi öldü, 5’i ağır çok sayıda yolcu ağır yaralandı.
AZRAİL YOLLARDA 24 Haziran
Gölbaşı’nda meydana gelen kazada iki kişi yaşamını yitirdi. Son dokuz günde meydana gelen toplam beş kişinin öldüğü kazalarda yaralı sayısı 148’e ulaştı.
YİNE OTOBÜS KAZASI 1 Temmuz
Engelli Milli Takım futbolcularının da bulunduğu yolcu otobüsü, Kazan’da yoldan çıkıp tarlaya girdi. Kazada otobüs şoförü öldü, 3’ü ağır 28 kişi yaralandı.
ÖLÜM SAÇIYOR 12 Temmuz
Sincan’da meydana gelen trafik kazasında 42 yaşındaki Ufuk Yonca ile 14 yaşındaki oğlu Uğur Yonca park halindeki otomobilleri biçtikten sonra kaldırıma çıkan belediye otobüsünün altında kalarak, feci şekilde can verdi.
KAMYONET DEHŞETİ 6 Ağustos
Yokuş aşağı inen ve freni patladığı iddia edilen kamyonet, EGO otobüsüne çarptı. Kazada, kamyon şoförü hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

MOGAN CAN ÇEKİŞTİ

MOGAN YOSUN TUTTU 27 Temmuz
Dökülen kirli su ve atıklar, ardı ardına çıkan yangınlar ve su seviyesinin azalması konularıyla son dönemlerde gündeme gelen Gölbaşı’nın Mogan Gölü, ‘yosun’ alarmı verdi.
BALIKLAR ÖLDÜ 2 Eylül
Ankara Hürriyet’in kirlilik nedeniyle defalarca gündeme getirdiği Mogan Gölü’nde balık ölümleri yaşanmaya başladı. Yetkililer ölümlerin sudaki yetersiz oksijenden kaynaklanabileceğini belirtti.
HAREKETE GEÇTİLER 17 Eylül
Mogan Gölü’nün kurtuluşu için ilk somut adım atıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, tekneyle Mogan turu attı.
MOGAN’I KURTARACAK BEŞ İMZA 1 Ekim
Mogan Gölü’nün kurtarılması için hazırlanan eylem planında imzalar atıldı. İmza törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ilgili bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.
İMRAHOR DERESİ KURUDU 12 AĞUSTOS
Ankara’nın en önemli açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş önemli parçalarından biri olan İmrahor Vadisi’nin içinden geçen İmrahor Deresi tüm uyarılara rağmen dökülen hafriyat atıkları sebebiyle kurudu.

Haberin Devamı

YARIN: Kadın cinayetler, hayvan katliamları, silahlı çatışmalar, mülteciler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!