Eymir Gölü’nde yürümeyi seviyorum

Güncelleme Tarihi:

Eymir Gölü’nde yürümeyi seviyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2020 00:02

Tarihi dizilerle adını duyuran Ankaralı başarılı oyuncu Edip Zeydan, 18 yıl sonra İstanbul’dan Ankara’ya taşındı. Ankara’nın sakinliğini ve düzenini sevdiğini belirten genç oyuncu, kentte en çok Eymir Gölü etrafında yürüyüş yapmaktan keyif aldığını söyledi. Zeydan, kariyerindeki dönüm noktalarını, hedeflerini, yeni dizisi Yavuz’u ve Ankara’ya anlattı.

Haberin Devamı

HEP BİR AYAĞIM ANKARA’DAYDI

Ankara’da yaşıyorsunuz, bu şehrin sizin için önemi nedir? Ankara’nın size katkısı oldu mu?

Aslında Ankara’ya dönüşüm yeni oldu diyebiliriz. İstanbul’da geçirdiğim 18 yıldan sonra, geçen yaz başı tekrar Ankara’ya taşındım. Hep bir ayağım Ankara’daydı, çünkü ailemin çoğu burada yaşadığı için git gelim bir hayli sık olurdu. Ankara uzakta olsam, yakında olsam hayatımın hep içinde hatta hep merkezinde oldu diyebilirim. Ankara’nın sakinliği ve düzenini çok seviyorum bunun sayesinde kendine daha çok zaman ayırma şansı bulabiliyorsun. Bana bu anlamda katkısı oldu diyebilirim.

Eymir Gölü’nde yürümeyi seviyorum


Ankara’da en çok ne yapmaktan hoşlanırsınız, en çok keyif aldığınız yerler nelerdir?

Bu pandemi sürecinde herkes gibi mümkün oldukça evde vakit geçiriyorum. Ama pandemi öncesini düşünürsek, kalabalık bir ailem var onlarla vakit geçirmek keyifli oluyor benim için. En çok Eymir Gölü etrafında yürüyüş yapmaktan keyif alıyorum, oranın sakinliği bir başka huzurlu geliyor bana.

Eymir Gölü’nde yürümeyi seviyorum


‘Yavuz’ dizisinin ekibinde yer alacağınız açıklandı. Bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz?

‘Yavuz’ dizisi dijital platformda yayınlanacak, bu da benim için farklı bir deneyim olacak. Dizinin hikâyesi ve senaryosu çok güçlü olduğu için, bu durum bir oyuncu olarak beni heyecanlandırıyor. Böylesine önemli tarihi bir hikâyenin bir parçası olduğum için de ayrıca gururluyum. Dizi, Yavuz Sultan Selim’in hayatını şehzadelik döneminden itibaren detaylı bir şekilde işliyor. Hem Osmanlı İmparatorluğundaki saray içi dengeleri, hem de sınır imparatorluklarla olan mücadeleleri anlatıyor. Osmanlı İmparatorluğunun dünya üzerindeki egemenliğini giderek güçlü bir şekilde arttırdığı bir dönem işleniyor.

Eymir Gölü’nde yürümeyi seviyorum


DOĞRU ADIMLAR ATMAYA ÇALIŞIYORUM

‘Bir Yusuf Masalı’ ‘Diriliş Ertuğrul’ ‘Yavuz’... sizi genellikle tarihi yapımlarda görüyoruz. Bu bir tesadüf mü yoksa tercih mi?

Tesadüf değil, tercih diyebiliriz. Çünkü bir oyuncu olarak kariyerim için doğru adımlar atmaya çalışıyorum. Her içinde bulunacağım yeni projenin bana ve kariyerime ivme katması gerektiğini düşünüyorum. Bu projeler de öyle oldu. Her birinde, bir öncekine göre daha iyi rolleri oynama fırsatı yakalamış oldum. ‘Diriliş Ertuğrul’ dönüm noktasıydı, büyük bir deneyim ve tecrübe kazandım.

Eymir Gölü’nde yürümeyi seviyorum


Üniversitede Uluslararası İlişkiler okudunuz. Oyunculuğa yönelmenizde ne etkili oldu?

Aslında hiç aklımda ya da hayalimde yoktu diyebilirim. Ama şimdiki aklım olsa kesinlikle konservatuvar okumak için her şeyi yapardım. Üniversite son sınıfta Bir Yusuf Masalı’nın yapımcısı ile tanışma fırsatım oldu. Biraz onun yönlendirmesiyle oluştu oyunculuk fikri aslında. Sonrasında da kendimi bu dünyanın içinde buldum diyebilirim. Oyunculuk hayallerimi süsleyen bir iş ve en önemlisi mesleğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!