Eymir açık amaç belli

Güncelleme Tarihi:

Eymir açık amaç belli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:05

Eymir Gölü’nün halka kapalı olduğu ve ODTÜ’nün Eymir’den rant elde ettiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyleyen ODTÜ Rektörü Acar, “Göl herkese açık. Bu iddialar Eymir Gölü’nü ranta açmak amacıyla ortaya atılıyor” dedi.

Haberin Devamı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, bu yıl 52’ncisi gerçekleştirilen “ODTÜ Eymir Göl Şenliği ve Ağaç Dikme Bayramı” dolayısıyla Eymir Gölü’nde ODTÜ mensupları, öğrencileri ve mezunlarıyla bir araya geldi. Ağaç ve doğa sevgisinin ODTÜ kimliğinin bir parçası olduğunu belirten Acar, bugün yaklaşık 8 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.
“ODTÜ, devraldığı araziyi ve gölü hiçbir şekilde bir rant aracı, gelir kapısı olarak görmemiştir” diyen Acar, “ODTÜ, Eymir Gölü’nü çarpık yapılaşmaya, çevre kirliliğine karşı titizlikle korumuştur. ‘Korumasaydı ne olurdu’ diyenler, Mogan Gölü ve çevresine baksınlar” ifadelerini kullandı.

BİR TANE BİLE İŞLETMEMİZ YOK

Gölün halka, herkese açık olduğunu vurgulayan Acar, yaya ve bisikletle her zaman girilebileceğini sadece yoğun günlerde araç trafiğinin denetlendiğini söyledi. Acar, “ODTÜ’nün Eymir Gölü’nde işlettiği hiçbir restoran yoktur. Hizmet veren restoran sayısında son 15 yılda hiçbir artış olmamıştır ve yasal olarak aldığımız kiranın dışında hiçbir gelirimiz yoktur” diyerek, bu iddiaların ODTÜ’yü itibarsızlaştırmak ve Eymir Gölü’nü ODTÜ korumasından çıkarmak ve ranta açmak amacıyla yapıldığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!