Evine patlayıcı atölyesi kurmuş

Güncelleme Tarihi:

Evine patlayıcı atölyesi kurmuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2018 17:08

Ankara’da silah ticareti yapan organize suç örgütlerine yönelik operasyonda ruhsatsız silahlar ile birlikte patlayıcılar ele geçirildi. Evine kurduğu atölyede çok sayıda patlayıcı düzeneği ile birlikte yakalanan özel güvenlik görevlisi H.A.Ş., patlayıcıları balık avında kullandığını savundu.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde silah ticareti yapan suç örgütleriyle ilgili çalışma yaptı. Teknik-fiziki takibin ardından belirlenen 7 farklı adrese eş zamanlı şafak baskını gerçekleştirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, aranan adreslerde cephanelikler çıktı. Keçiören’de gözaltına alınan ve özel bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışan H.A.Ş.’nin evinde oluşturduğu patlayıcı atölyesi ve burada üretilen çok sayıda el yapımı patlayıcı dikkat çekti.

Evine patlayıcı atölyesi kurmuş
KRİMİNAL’E GÖNDERİLDİ

Evde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, bir tane 9mm ibareli toplu kurusıkı tabanca, susturucu aparatı, şarjör ve şarjöre basılı vaziyette 5 MKE yapımı 9 mm çapında fişek, 6 tane 7.65 mm çapında olmak üzere 11 fişek, bir tane 15’lik şarjör, bir tane 30’luk şarjör, 50 kurusıkı tabancaya ait fişek ele geçirildi. Ayrıca, çakmak, kalem pil, torpil-muhtelif ebatlarda çivi ve vidalardan bantlanmış şekilde oluşturulmuş 17 El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği, bir tane maytap fitili, el yapımı patlayıcıların yapımında kullanılan poşet ve kağıtlara sarılı çok sayıda değişik ebatlarda vida, 10 kalem pil, düzeneği birleştirmekte kullanılan kağıt koli bantı ve siyah plastik bant, plastik şişe içerisinde renk, koku ve görünüm itibari ile sentetik tiner olduğu değerlendirilen madde ele geçirilerek incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

Haberin Devamı

‘BALIK AVLIYORUM’ SAVUNMASI

Özel güvenlik görevlisi olan H.A.Ş.’nin, evinde çok sayıda patlayıcı madde bulundurması ile ilgili ifadesinde, av merakı olduğunu belirterek, “Patlayıcıları balık avlamada kullanıyorum. Balık avı için hazırlamıştım” dediği öğrenildi.

2 KİŞİ DAHA YAKALANDI

Gözaltına alınan B.K.’nin evinde ise bir 9 mm çapında tabanca, tabancaya takılı şarjör içerisinde 5 fişek, Ç.A.’nın evinde ise Saddam Beretta’sı olarak adlandırılan ruhsatsız 7.65 mm tabanca, tabancaya takılı şarjör içerisinde 8 tane 7.65 mm fişek ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!