‘Evde kal’ diyelim ama evi de güvenli hale getirelim

Güncelleme Tarihi:

‘Evde kal’ diyelim ama  evi de güvenli hale getirelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 09:47

Yenimahalle Belediyesi, ‘Kadın Dostu Kent’ olma sürecinde yürüttüğü Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın 2’nci dönem toplantısını, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu(UNFPA) desteği ile yaptı.

Haberin Devamı

Toplantı bu defa koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleşti. Yenimahalle Belediyesi temsilcileri, koronavirüs sürecinde kadın sığınmaevi ve danışma merkezinin faaliyetlerine devam ettiğini, özellikle ev içi şiddet konusunda yeni çalışmalara girdiklerini ifade etti.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise salgın döneminde kadınlara yönelik şiddet oranının geçen yılın mart ayına göre yüzde 38.2 oranında arttığını, bu nedenle belediyelere çok iş düştüğünü söyledi. Güllü, “‘Evde kal’ diyelim ama evi de güvenli hale getirelim. Hayatı ve işimizi paylaşalım. Evde bütün bakım işleri kadının üzerinde olmasın” dedi. Güllü, belediyelerin geçici kadın sığınmaevleri açmasının öneminden de bahsederek, “Belediyeler bu süreçte otel de kiralayabilir. Şiddetle mücadelede kadının gideceği yerlerin olması çok önemli. Evet,pandemi süreci yaşanıyor herkes evinde kalsın istiyoruz ancak bu evlerde toplumsal bir şiddete dönüşmemeli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!