Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

Güncelleme Tarihi:

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 14:46

ANKESOB’a bağlı meslek odaları depremzedeler için harekete geçti. Fırıncılar Odası, bölgeye toplam 450 bin ekmek, Simitçiler Odası ise 36 bin kumanya gönderdi. Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası da deprem bölgelerine ulaştırmak üzere şu ana kadar iki bin çift ayakkabı topladı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi sarsan 10 ildeki depremin ardından yurdun dört bir yanında belediyeler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, esnaf ve sanatkârlar; depremzedelere destek olmak için seferber oldu. Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (ANKESOB) bağlı meslek odaları da deprem bölgesi için harekete geçti, çok sayıda yardım TIR’ı bölgeye gönderildi.

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

FIRINCILARDAN 450 BİN EKMEK

*Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası: Deprem bölgesine ilk günden itibaren ekmek göndermeye başladı. Oda Başkanı Gürsel Alnıaçık, şu ana kadar Ankara’daki fırınlarda üretilen ekmeklerden toplam 450 bininin deprem bölgesine gittiğini dile getirerek şöyle konuştu: “50 gr ambalajlı roll ekmeğini, deprem bölgelerine gönderiyoruz. İlk gün 156 ekmeği Nurdağı Kaymakamlığı’na teslim ettim. Fırıncı esnafımız da kendi bünyesinde ekmek gönderiyor. Şu an bölgeye giden ekmeklerin bir kısmı Ankaralı yardımseverlerin sipariş ettiği ekmekler bir kısmı da Ankaralı fırıncıların kendi bünyesinden gönderdiği ekmekler.”

Haberin Devamı

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

SİMİTÇİLERDEN 36 BİN KUMANYA

*Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası: Sandviç, simit, açma, poğaça, meyve suyu gibi ürünlerden oluşan 36 bin kumanyayı deprem bölgelerine gönderdi. Oda Başkanı Savaş Delibaş, “Önceki gün itibarıyla da 100 bin kumanya, 200 yorgan, 100 ısıtıcıyı TIR’lara yükledik. Bu ürünleri de göndereceğiz. Destek konusunda hem esnafımız hem de vatandaşlarımız çok duyarlı” dedi.

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

7 TIR SU VE BATTANİYE

*İyi Su Kaynak Suları, Maden Suları Bayiler ve Satıcıları Esnaf Odası: Başta su ve battaniye olmak üzere 7 TIR yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi. Oda Başkanı Adem Can, “Biz bu destekleri ANKESOB olarak yapıyoruz çünkü birlikte güçlüyüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

İKİ BİN ÇİFT AYAKKABI

*Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası: Yaklaşık iki bin çift ayakkabı topladı. Başkan Hüseyin Uzun, “Halihâzırda üretimde olan ve esnafın bizlere göndereceği ayakkabılar var. Hepsini Ortaklar İşhanı’nda topluyoruz. Topladığımız ayakkabıları ve diğer ihtiyaç malzemelerini ANKESOB ile birlikte hareket ederek ilgili kurumlar aracılığıyla depremzedelere ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

KERESTECİLERDEN 2 TIR ODUN

*Keresteciler Esnaf Odası: Siteler’den 2 TIR odunu deprem bölgesine gönderdi. Oda Başkanı Mehmet Ercan, “1 TIR daha odun gönderebiliriz ancak şu an nakil için TIR veya kamyon bulamadık. Bu konuda yardımcı olmak isteyenlerin desteğini de bekliyoruz. Ayrıca yardım kampanyası da düzenliyoruz. Bu kampanya kapsamında toplanan ihtiyaç malzemelerini de göndereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı


Ulus’taki sobacılar esnafı da depremzedelere ulaştırılmak üzere tüm soba imalatlarını ve stoklarını hibe etti. Sobalar, esnafın kendi kamyonlarıyla deprem bölgesine yola çıktı.

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

Hurdacılar Odası da Ankara Valiliği ve Yenimahalle Kaymakamlığı ile koordineli bir şekilde yardım çalışmalarına başlayarak 35 iş makinası, 40 TIR konteyner, su, gıda malzemeleri, giyim malzemeleri, battaniye, ısıtıcı, bebek bezi vb. malzemeler deprem bölgelerine gönderildi.

OTELCİLERDEN ÜCRETSİZ KONAKLAMA İMKÂNI

*Otelciler ve Hamamcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası: Deprem bölgesinden Ankara’ya gelen depremzedelerin, odaya bağlı 100’e yakın otelde ücretsiz konaklamasını sağlıyor. Oda Başkanı Mustafa Höke şunları söyledi: “Depremzedeleri odamıza bağlı; Ulus, Dışkapı, Çankırı Caddesi, İtfaiye Meydanı ve Kale Mahallesi’nde hizmet veren otellerde ağırlıyoruz. Bize ulaşmak isteyen depremzedeler, odamızın internet sitesindeki iletişim numaralarından bizlere ulaşabilir.”

Haberin Devamı

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

ŞOFÖRLERDEN İŞ MAKİNASI SEVKİYATI

*Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası: İçecek, temel gıda ürünleri, giyim, battaniye, ısıtıcı, jeneratör, yakıt, iş araç ve gereçleri gibi birçok ihtiyacı barındıran TIR’ları deprem bölgesine ulaştırmaya başladı. Oda Başkanı Mehmet Yiğiner, “Ayrıca enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılacak ağır iş makinalarının da bölgeye sevkiyatını ivedilikle yaptık. Alın teri ile evine ekmek götüren taksici esnaflarımıza minnettarız, teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah imkân verdikçe elimizden gelen her şeyi fazlası ile yapacağız. İnşallah, bu zor günleri de birlikte atlatacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Esnaf ve sanatkârın eli depremzedelere uzandı

YİĞİNER: GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ

Öte yandan Mehmet Yiğiner başkanlığında toplanan ANKESOB Başkanlar Kurulu’nda, afet bölgesi için yapılacak yardımların yanı sıra odaların meslek kolları özelinde uzmanı oldukları iş, ekipman ve araçların belirlenmesi, temini ve sevki üzerine de bilgilendirme yapıldı.
ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, şunları söyledi: “Gün dayanışma günü, yardımlaşma günü. Hedefimiz; deprem bölgelerinde depremzede vatandaşlarımıza acil ihtiyaçları doğrultusunda ısıtıcı, battaniye, gıda kolisi, su, hijyen seti, çocuk bezi ve arama kurtarmada kullanılan araç gereçler gibi malzemelerden oluşan insani yardım malzemelerini koordineli bir şekilde ulaştırabilmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!