Eski Sincan Adliyesi yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Eski Sincan Adliyesi yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2013 00:00

Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği, uzun süredir atıl durumda bekleyen ve madde bağımlılarının mesken edindiği Eski Sincan Adliyesi, yıkılıyor. Yetkililer yıkımın 20 gün içinde biteceğini belirtirken, Sincanlılar ise Ankara Hürriyet’e teşekkür ederek, “Sonunda kurtuluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sinanlıların korkulu rüyası haline gelen Fatih Mahallesi’ndeki aski Sincan Adliyesi’nin yıkımına dün başlandı. Ankara Hürriyet’in “Eski Sincan Adliyesi kaderine terk edildi” manşetiyle gündeme getirdiği eski adliye binası uzun süredir atıl durumda kalarak, uyuşturucu satıcılarının ve tinercilerin yuvası haline gelmişti. Bazı vatandaşlar ise bina içinde ve çevresinde fuhuş yapıldığını iddia etmişti.

20 GÜN İÇİNDE YIKILACAK

Çevre sakinleri, gece saatlerinde binaya gelenlerin çevredeki vatandaşları taciz ettiğini öne sürerek, “Bütün gece alkol alıp, ateş yakıyorlar ve çevreden geçen genç kızlara da tacizde bulunuyorlar” diye tepki göstermişti. Adliyenin tarihi duvarlarına ilk kazmanın vurulmasının ardından açıklama yapan Sincan Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri de, binanın 20 gün içinde tamamen yıkılacağını belirtti.

Haberin Devamı

ANKARA HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Semt sakinleri daha önce adliye binası hakkında defalarca şikayette bulunduklarını fakat Ankara Hürriyet’in haberinin ardından sorunun çözüme kavuştuğunu dile getirerek, “Tüm Sincan halkı buradaki görüntüden oldukça rahatsızdı. Vatandaşlar artık bu bölgeden geçmeye bile korkuyordu. Sonunda madde bağımlılarının evi haline gelen bu mekandan kurtuluyoruz. Ankara Hürriyet’e duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!