Eski Sincan Adliyesi kaderine terk edildi

Güncelleme Tarihi:

Eski Sincan Adliyesi kaderine terk edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

Harikalar Diyarı’nın tam karşısında yer alan eski Sincan Adliyesi, boşaltıldıktan sonra çevre sakinleri için korku dolu günler başladı. Binanın tinerci yuvası haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, “Hukukun yerinde artık korku kol geziyor” dedi.

Haberin Devamı

Uzun süredir atıl durumda bekleyen Fatih Mahallesi’ndeki eski Sincan Adliyesi, tinerci ve uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline dönüştü. Çevre sakinleri, hava karardıktan sonra eski adliye binasının korkunç bir yere dönüştüğünü söyleyerek, “Gece saatlerinde çevredeki bütün tinerciler, uyuştucu bağımlıları buraya geliyor. Korkumuzdan dolayı binanın yanından bile geçemiyoruz. Hukukun yerinde artık korku kol geziyor” diye konuştu.

FUHUŞ YAPILIYOR İDDİASI

Semt sakinleri, defalarca şikayette bulunmalarına karşın eski adliye binası için hiçbir girişimde bulunulmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bina boşaltıldıktan sonra hurdacılar, kapıları, pencereleri ve hatta yerdeki döşemeleri bile talan etti. Sincan’ın orta yerinde svaş sonrası terk edilmiş bir yer gibi görünüyor. Uyuşturucu bağımlıları burada sürekli kavga ediyor. Binanın içinde ve bahçesinde fuhuş yapıldığına tanık olanlar bile var.”

Haberin Devamı

YOLDAN GEÇENLER TACİZ EDİLİYOR

Gece saatlerinde binaya gelenlerin çevredeki vatandaşları taciz ettiğini öne süren vatandaşlar, “Bütün gece alkol alıp, ateş yakıyorlar ve çevreden geçen genç kızlara da tacizde bulunuyorlar. Binaya götürüp birisini öldürseler kimsenin ruhu duymaz. Belki de çoktan birisini öldürüp bahçeye gömmüşlerdir bile, çünkü polis ekipleri ihbarlarımıza gelmiyor. Sincanlıların sesini artık duysunlar ve bu rezalete bir son verilsin” dedi. 
 
BAHÇE MOLOZLA DOLDU

Vatandaşlar, evlerinde tadilat yaptıranların molozlarını adliye binasının bahçesine döktüğünü belirterek, “Bahçesi de çöplüğe dönmüş durumda, eski adliye binası artık Sincan’ın utanç duvarı oldu” dedi.

GÖK GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, mayıs ayında, eski Sincan Adliyesi hakkında TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti. Gök, soru önergesinde, “Metruk haldeki bu yapıda tinercilerin, balicilerin, esrarkeşlerin ve hurdacıların cirit attığı semt sakinlerinin yoğun şikâyetlerinden anlaşılmaktadır” diyerek, “Bu bina ne yapılacaktır, başka kuruluşuna kamu hizmeti vermesi için tahsisi neden sağlanmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!