Esenboğa metrosu 2014’te başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa metrosu 2014’te başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 00:00

ASO 1. Sincan OSB’ye kurulacak olan ‘metro araçları’ üretme tesisinin temel atma töreni sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Havaalanı’na da metromuzu istiyoruz” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “İhaleyi yaptık bu sene sonuna kadar da projeler bitecek, önümüzdeki sene de o hattın yapımı için de harekete geçeceğiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Başkent’te üretimi yapılacak olan ‘metro araçları’ tesisinin temel atma töreni, ASO 1. Sincan OSB 4. Kısım’da gerçekleşti.
Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CSR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zhen Changhong, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı. Tören’de Bakan Yıldırım ile Gökçek arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

PROJE İHALELERİ YAPILDI

Başkan Gökçek, “Ben buradan sayın Bakanımızdan bir ricada daha bulunuyorum. Sayın Başbakanımızın bu konuda bir talimatı var. Bir metro talebimiz daha var. Havaalanı’na da metromuzu istiyoruz” dedi. Bakan Yıldırım ise Gökçek’in bu talebine, “Melih bey iyi alıştı sipariş vermeye. Yeni bir siparişi de bu arada bize verdi. Aslında bu talimatı sayın Başbakanımız verdi. ‘Ankara metrolarını tamamlamak yetmez, Ankara’yı Esenboğa’ya da bağlamak gerekir’ dedi. Ve biz bunun projelerini yaptırmak için ihaleyi yaptık bu sene sonuna kadar da projeler bitecek, önümüzdeki sene de o hattın yapımı için de harekete geçeceğiz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

6 BİN KİŞİ EKMEK YİYECEK

Ankara’da metro inşaatlarının büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Bakan Yıldırım, temeli atılan fabrikanın bir an önce hizmete girerek, vagonları üretmeye başlamasını beklediklerini söyledi ve ekledi:
“Metro hiçbir gecikmeye mahal kalmadan hizmete alınmalı. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Şimdi sıra metro araçlarını yapacak firmalarda. Bu fabrika gelecek 324 aracı yapıp yetiştirmesi mümkün değil. Metroyu bu yıl sonu açacağımız için ilk partiyi Çin’den getirecekler. Ondan sonraki partilerde fabrika tamamlanacak ve burada yapılacak. 6 bin kişinin de buradan dolaylı olarak ekmek yiyecek.”

PAZARLIK YAPTILAR

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından protokolü sahneye çağırdı. Yıldırım, 2014 Nisan ayında tamamlanması ve üretime geçmesi planlanan fabrikayla ilgili olarak “Ankara çok bekledi. Kusura bakmayın, bunu kabul edemeyiz” diyerek CSR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zhen Changhong ve MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal ile tarih pazarlığına girdi. Günal, Ekim ayında fabrikanın tamamlanacağı sözünü verirken Changhong ise pazarlığını sürdürdü. Yıldırım ve Changhong uzun bir pazarlığın ardından Ekim ayının sonunda ise fabrikada üretimin başlaması konusunda uzlaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!