Eryaman’da zorlu kapışma

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da zorlu kapışma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2022 14:30

5 maçtır kazanamayan kırmızı-siyahlılar, 3 puan alıp tehlike hattından uzak durmayı hedefliyor. Mor-beyazlılar ise galip gelerek, zirve yarışına tutunma amacında. Bugün saat 19.00’da başlayacak maçı, hakem Turgut Doman yönetecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in iki başkent temsilcisi Gençlerbirliği ve Keçiörengücü, 9. hafta mücadelesinde kozlarını paylaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Turgut Doman yönetecek. Geçen hafta Yılport Samsunspor’a deplasmanda 2-0 yenilen ve bir maçı eksik olan kırmızı-siyahlılar, 6 puana sahip ve tehlike hattının bir basamak üzerinde. 8. hafta mücadelesinde, Boluspor ile evinde 1-1 berabere kalan mor-beyazlılar ise 15 puanla ikinci basamakta ve zirve yarışı veriyor. Gençlerbirliği, evinde 3 maçtır kazanamazken, toplamda da 5 maçtır galip gelemiyor. Keçiörengücü ise deplasmanda 4 maçtır kaybetmiyor ve toplamda 6 maçtır rakiplerine yenilmiyor.

İKİLİ REKABETTE GALİBİYETLER EŞİT

2 takım bugüne kadar farklı kulvarlarda 25 kez karşılaştı. Gençlerbirliği ve Keçiörengücü, bu müsabakalarda 9’ar kez kazanırken, 7 maç berabere tamamlandı. Son 10 randevuda, kırmızı-siyahlılar 3, mor-beyazlılar 4 galibiyet elde etti, 3 müsabaka eşitlikle sonuçlandı. 2 takımın geride kalan sezonki kapışmalarında, ev sahibi takımlar maçlardan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu maç öncesinde, Gençlerbirliği’nde İlker Karakaş (3), Gökhan Gül (2), Keçiörengücü’nde ise Hamza Gür (3) ve Bekir Karadeniz (3) golle öne çıkan isimler.Hakem Turgut Doman, Gençlerbirliği’nin bir, Keçiörengücü’nün ise daha önce 4 maçını yönetirken, iki takım da bu müsabakalarda yenilmedi.

Haberin Devamı

 DAHA İYİSİNİ YAPMALIYIZ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Taşkın Aksoy, Spor Toto 1. Lig’de bugün oynayacakları Ankara Keçiörengücü’ne karşı başarılı bir maç çıkarmak istediklerini söyledi. Geçen hafta Samsunspor karşılaşmasından puansız döndüklerini hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu:“Maçın ilk 20 dakikası çok ürkektik. Çok çabuk top kaybettik. Bundan dolayı kendimize güvenimizi yakalayamadık. Güvensizlik gittikçe arttı. Ardından, bireysel ve taktiksel bir hata ile talihsiz bir gol yedik. Gol sonrasında takım istediğimiz pas oyununa başladı ve hakimiyeti ele aldı. Bölgeler arası güzel geçişler yaptık. Ancak gol pozisyonu üretemedik. Karşılaşmadaki en büyük eksiğimiz de buydu. Sonuçta futbol skor oyunu. Skor üretemedik. Keçiörengücü formda bir takım ve deplasmanda kaybetmediler. Samsun’daki hatalarımızı telafi edeceğiz. İyi yaptığımız şeylerin üzerine eklemeye çalışacağız. Keçiörengücü’ne karşı başarılı bir maç oynamak istiyoruz.”

Haberin Devamı

KULÜPLERDEN ÇÖZÜM ORTAKLIĞI

Türk futbolunun içinde bulunduğu sürdürülemez finansal sorunları ve Türk futbolunun güncel daha birçok sorunları için Süper Lig ve 1. Lig Kulüpler Birliği Başkan ve üyeleri bir araya geldi. Yapılan toplantılara Gençlerbirliği’ni temsilen Başkan Vekili Kubilay Güvenç katıldı.Geçen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye nezaket ziyaretinde bulunan 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği Başkan ve üyeleri, önceki gün Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkan ve üyeleriyle bir araya geldi. Gençlerbirliği’ni temsilen Başkan Vekili Kubilay Güvenç’in de katıldığı toplantıda Türk futbolunun finansal ve kulüplerin güncel sorunları tartışıldı.Spor yasası, passolig, taraftar eylemlerinden kaynaklı olarak kulüplere kesilen cezalar ve hakem konularının da detaylıca değerlendirildiği toplantıda futbolun tüm paydaşlarını doğrudan etkileyen konularda ortak hareket etme kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!