Eryaman’da tatsız sonuç

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da tatsız sonuç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 09:58

Bu sezon kendi evine gecikmeli dönen sarı-lacivertliler, taraftarının önünde kazanamadı. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, bazı oyuncuların seviyelerinin altında kaldığını ileri sürerken, tribünlerin bir kesimi de teknik adamı istifaya çağırdı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında konuk ettiği Tümosan Konyaspor ile 1-1 berabere kalan MKE Ankaragücü’nde kaçan galibiyetin ardından moraller bozulurken, maç sonundaki açıklamalar ve tribünden yükselen sesler, sinirleri gerdi.
Eryaman Stadı’na gecikmeli dönen MKE Ankaragücü, taraftarı önünde oynadığı ilk maçta Fenerbahçe’ye 1-0 yenilirken, önceki gün de Konyaspor ile berabere kaldı. Geçen hafta deplasmanda EMS Yapı Sivasspor karşısında sezonun ilk galibiyetini alan takımlarını desteklemek için stadı dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, 90 dakika sonunda bir puana fazla sevinemedi.
Başkent temsilcisi, Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak.

Eryaman’da tatsız sonuç

Haberin Devamı


HÜCUMDA YETERİNCE ÜRETKEN DEĞİLDİK

Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçla ilgili değerlendirmesinde, oyunun tamamının kendi kontrollerinde geçtiğini ancak hücumda yeterince üretken olamadıklarını söyledi. Kafkas, iyi başladılar ve golü de erken buldukları mücadeleyi bir puanla kapattıklarını belirtip, şöyle konuştu: “Oyunun belli bölümünde asıl gücümüz olan pres konusunda sorunlar oldu. Özellikle geçişlerde bazı oyuncuların pres yapmamasından kaynaklanan saha içinde bazı problemler yaşadık. Bu problemler, kalemizde çok tehlikeli olabilecek seviyede ve düzeyde değildi. Fakat golü yedik. İkinci devre hem saha dizilişinde hem de oyuncu anlamında daha iyi pres uygulayan, geçişi biraz daha iyi yapabilen, oyun anlayışımıza ve kültürümüze uyan isimleri seçtik. 90 dakika boyunca toplu ve topsuz oyunu kontrol etmemize rağmen üretken olamadık. Üç orta saha oyuncusunun, ceza sahası içine koşu yapmaması bu alanda etkinliğimizi aşağı çekti. Tehlike bölgesinde üretkenlik anlamında problemlerimiz oluştu. Aslında üç puana yakın taraftık fakat dediğim gibi bazı oyuncuların maalesef seviyelerin altında olması nedeni ile maçı kazanamadık.”

4 EKSİKLE MAÇA ÇIKTI

MKE Ankaragücü’nde sakatlıkları nedeniyle 4 oyuncu, Tümosan Konyaspor maçında forma giyemedi. EMS Yapı Sivasspor karşılaşması sonrası çekilen MR sonucu sol alt adalesinde zorlanma tespit edilen kaptan Tolga Ciğerci, antrenmanda yaşadığı sakatlık sonrası çekilen MR sonucu sol omzundan yaralanan Tatos, elinden operasyon geçiren Ali Sowe ile sakatlığı geçmesine rağmen hazır olmayan Yıldırım Mert Çetin, Konyaspor karşılaşmasında forma giymedi. Kulüpten yapılan açıklamada; Tolga, Tatos ve Ali Sowe’un, tedavilerine devam edildiği bilgisi paylaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!