Eryaman’da derbi günü

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da derbi günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2019 13:35

İlk yarıyı lider tamamladıktan sonra, ikinci devredeki 3 maçını kaybeden Gençlerbirliği, yeniden liderliği ele geçirmeyi hesaplıyor. 7 maçtır kazanan Osmanlıspor ise bu seriyi sürdürüp, zirveye bir adım daha yaklaşma amacında.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde bugün Başkent derbisi heyecanı yaşanacak. Ligin 21. haftasında, 41 puanla ikinci sırada bulunan Gençlerbirliği ile 38 puanla üçüncü basamakta duran Osmanlıspor, Eryaman Stadı’ndaki ilk derbide karşılaşacak. Saat 16.00’da başlayacak kritik müsabakayı, Serkan Çınar yönetecek.
Teknik Direktör Erkan Sözeri yönetiminde sezona fırtına gibi giriş yapan ve ilk 8 maçını kazandıktan sonra, devreyi 41 puanla lider tamamlayan Gençlerbirliği, ikinci yarı düşüşe geçti. Sezonun ikinci devresinde oynadığı üç maçı da kaybeden ve zirveyi Denizlispor’a kaptıran Gençlerbirliği, Osmanlıspor’u yenerek yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.
Gençlerbirliği’nde kart cezalıları Ahmet Oğuz ile Yasin Pehlivan, sakatlığı süren Yıldırım Mert forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

YEDİ MAÇTIR KAZANIYOR

Osmanlıspor ise Teknik Direktör Osman Özköylü yönetiminde çıktığı 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Ligde son 7 maçını kazanan mor-sarılı ekip, galibiyet serisini başkent derbisinde de sürdürmeyi amaçlıyor. Ligin ilk devresinde oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği, 1-0 kazanmıştı. Mor-sarılı ekipte, sakatlığı nedeni ile sezonu kapatan Tugay Kaçar, görev yapamayacak.

İKİLİ REKABETTE EŞİTLİK VAR

Gençlerbirliği ile Osmanlıspor, bugüne kadar 28 kez karşı karşıya gelirken, iki takım da 9’ar kez sahadan galip ayrılmayı başardı. 10 müsabaka ise berabere sonuçlandı. İki takımı Teknik Direktörü, 8 kez birbirine rakip oldu. Erkan Sözeri’nin takımları bu karşılaşmalarda 3 kez kazanırken, Osman Özköylü’nün ekipleri 2 kez galip geldi. 3 maç da berabere tamamlandı.

YEDİ PUANLIK FARK HESABI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, kaliteli bir takım olduklarını ancak bu özelliklerini sahaya daha fazla yansıtmaları gerektiğini belirtti.
Panik yapmadan, soğukkanlı bir şekilde, tüm camia kenetlenerek, bu durumdan çıkacaklarını belirten Sözeri, şöyle konuştu:
“Birlikte bunun altından kalkacağız ve bu takımı şampiyon yapacağız. Futbolcularla konuştum. Sadece büyük avantajımız vardı onu kaybettik. Osmanlıspor trend yakaladı. Son 7 maçı kazandılar. İyi atak yaptılar ve çok geriden geldiler. Bu maçı kazanarak rakibimizle aramızdaki farkı 6 puana çıkarmayı hedefliyoruz. İkili averajı da 1 puan sayarsanız fark 7 puan olacak.”
Yüz yıllık takım olacağız
Futbol takımları böyle süreçler yaşayabilir. Olmasa iyi ama bunlar futbolda olabilecek şeyler. Buraları, panik yapmadan geçmek önemli. Büyük takım böyle olunuyor. Gençlerbirliği de 2023 senesinde yüzyıllık takım olacak. Ona da yakışan bu atmosferden, bu moral bozukluğundan birlik olarak çıkmak.”
Kendimizi de sorguluyoruz
“Yenilgilerin ardından takımda rotasyon normal. Kendimizi de sorguluyoruz. 11 maçta 2 gol yiyen takım son 3 maçta 8 gol yedi, bunu da sorguluyoruz. Sistemimizde bir değişiklik yok ama oyuncu profilimizi değiştirebiliriz. Haftalardır formsuz 3-4 oyuncumuz var. Onları devamlı oynatarak kazanmak olmaz bazen de dinlendirerek onları kazanabilirsiniz. Büyük ihtimalle bu maçta yapacağız.”

Haberin Devamı

HERKES SORUMLULUK SAHİBİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise Gençlerbirliği maçının önemine işaret ederek, Ankara’ya yakışır iyi bir maç olacağını belirtip, “Ankara’yı temsil eden iki takım güzel bir mücadele sergileyecek” dedi.
Osmanlıspor’da çalışmaya başladıkları günden bu yana takım birlikteliğine önem verdiklerine dikkat çeken Özköylü, şöyle konuştu:
“Futbolun içinde her zaman her türlü sonuç var ama biz moral ve motivasyonla yakaladığımız bu güzel havayı takım olarak devam ettirmek istiyoruz. Bizim için oynayan oyuncuların yanı sıra oynamayan oyuncular daha büyük önem teşkil ediyor. Çünkü onların varlığı, kendi mevkiinde oynayan oyuncuyu zorlaması, forma rekabetine girmesi, aynı zamanda ikili ilişkilerin çok iyi olması, takım içindeki arkadaşlığın, birlikteliğin çok iyi olması, takıma hem rekabet hem de destek anlamında çok katkıda bulunuyor. Herkesin bu takımda forma şansı bulacağını inatla anlatmaya çalışıyoruz.”
Tecrübeli oyuncularımız var
“Takım içindeki hava çok iyi. Takıma zarar verecek oyuncu profili yok. Herkes sorumluluğunun bilincinde. Daha önce bu takımda oynamış, takım kaptanlığını yürüten aynı zamanda takımın ağabeyleri pozisyonundaki tecrübeli oyuncuların da olması işimizi kolaylaştırdığı gibi bize güç veriyor. Fazla oynama şansı bulamayan ama mücadeleyi bırakmayan arkadaşların desteği bizi ayakta tutacaktır. Bunun için onlarla sadece saha içinde değil saha dışında da özverili çalışma gerektiriyor.”

Haberin Devamı

ÜNİ-GENÇLER TRİBÜNDE

Gençlerbirliği, Osmanlıspor karşısında bugün ilk kez Eryaman Stadyumu’nda sahaya çıkacak. Taraftarlar, bu özel gün için kendi arasında organizasyonlar hazırlarken, yeni bir taraftar grubu da ilk kez tribünde yer alacak. ÜNİ-Gençler adıyla kurulan taraftar grubu, hazırladıkları pankartlar ve özel bestelerle Gençlerbirliği tribününde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!