Eryaman’a dönüş uzadı

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’a dönüş uzadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2023 15:16

Başkentte aşırı derecedeki sıcak havanın, zeminin tam olarak hazır hale gelmesini olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor. Statta inceleme yapan Futbol Federasyonu yetkilileri, 3 haftalık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Futbolda yeni sezon heyecanı başlarken, başkent ekipleri; MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği, saha sorunu ile karşı karşıya kaldı. Eryaman Stadı’ndaki zemin yenileme çalışmaları, sezonun ilk haftasına yetişmezken, bu sürenin daha da uzayacağı aktarıldı. Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği, sezonun açılış haftasındaki iç saha maçını Aktepe Stadı’nda oynamış ve Ümraniyespor’u 2-1 yenmişti. Trendyol Süper Lig’de ilk iç saha müsabakasını ikinci haftada Adana Demirspor’a karşı oynamaya hazırlanan MKE Ankaragücü, taraftarıyla kendi evinde buluşmasını ertelemek zorunda kalacak.

PLANLANANDAN 12 GÜN SONRA ÇALIŞMA BAŞLADI

Eryaman Stadı’nda, yıpranan ve ömrünü tamamlayan zeminin, sezon bitiminde yenilenmesi ve bu çalışmanın 1 Haziran tarihi ile başlatılması planlanıyordu. Ancak TFF, iki play-off final maçını üst üste Eryaman Stadı’nda oynatınca, zeminin sökülmesi ve yenilenmesi 13 Haziran tarihine sarktı. Ekipler hummalı bir çalışma ile stadı yeni sezona yetiştirmek için çaba harcarken, bu kez yaz mevsiminde ülke genelinde ve özellikle Ankara’da aşırı derecede yükselen sıcaklar, zeminin tam olarak hazır hale gelmesini olumsuz yönde etkiledi. Ekilen çimlerin yeşermesi için sıcaklığın belli bir seviyenin üzerine çıkmaması gerekirken, aynı zamanda bu dönemde hiç yağışın olmaması, süreci uzattı.

Haberin Devamı

Eryaman’a dönüş uzadı

STAT AÇILIRSA, 1-1,5 AY KAPALI KALABİLİR

Futbol Federasyonu ekibi, Eryaman Stadı’nda önceki gün incelemelerde bulunurken, zeminin tam olarak oturmadığını belirtip, maç oynanamaz görüşünde birleştiği aktarıldı. Sporcu sağlığının en temel ilke olarak ele alındığını belirten yetkililer, “Statta maç oynanması halinde, sakatlık riski söz konusu ve zeminde önemli ölçüde açılmalar yaşanabilir. Böyle bir olumsuz tabloda, sahanın 1-1.5 ay kapatılması gündeme gelir. Bunları yaşamaktansa, zeminin tam olarak oturmasını bekleyin” diye konuştuğu öğrenildi. Bu gelişmenin ardından, Ankaragücü’nün, bu hafta sonunda oynayacağı Adana Demirspor maçının başka bir kente kaydırılması fikri ağırlık kazandı. Gençlerbirliği’nin iki hafta sonra oynayacağı Bodrumspor karşılaşmasının yine Aktepe Stadı’na alınması, Eryaman Stadı’nın, 3 Eylül’deki MKE Ankaragücü-Fenerbahçe müsabakası ile birlikte sezonu açması bekleniyor.

Haberin Devamı

KUPA MAÇININ LOCALARI SATIŞTA

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Ankara Kupası’ başkentin iki köklü kulübü MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında 10 Eylül’de Eryaman Stadı’nda oynanacak. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada, iki kulüp anlamlı organizasyonda kupayı kazanmak için mücadele edecek. Bu karşılaşma için Eryaman Stadı’ndaki localar, 18 Ağustos gününden itibaren satışa sunulacak. Eryaman Stadı’ndaki localardan 1-5, 19-24, 21-26, 25-29 ve 47-51 arası numaralı localar 5 bin, 6-8, 30-33, 34-36 ve 43-46 arası numaralı localar ise 6 bin TL’den satılacak.

BAKMADAN GEÇME!