Eryaman Stadı’nda liderlik hesapları

Güncelleme Tarihi:

Eryaman Stadı’nda liderlik hesapları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 14:35

Zirvenin sahibi Ümraniyespor’u gol averajı ile takip eden sarı-lacivertliler, bir yandan kendi maçını kazanmayı hedefliyor bir yandan da rakibinin puan kaybını bekliyor. Kritik karşılaşma, bugün saat 19.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasında bugün Altaş Denizlispor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi, hakem Oğuzhan Çakır yönetecek.
Son oynadığı maçta Kocaelispor’u deplasmanda 2-1 yenen sarı-lacivertliler, haftayı puansız kapatan lider Bereket Sigorta Ümraniyespor ile aynı hizaya gelirken, rakibini 2 gol farkı ile yakından takibini sürdürüyor. Başkent ekibi, bugünkü müsabakada, ateş hattından çıkma savaşı veren rakibi Altaş Denizlispor’u yenip, lider Ümraniyespor’un da puan kaybını bekliyor.
Ankaragücü, evinde oynadığı son 6 maçı kazandı. Eryaman Stadı’nda bu sezon çıktığı 9 maçı da kaybetmeyen sarı-lacivertliler, toplamda 4 maçtır kazanıyor.
Altaş Denizlispor ise oynadığı son 5 maçta; 3 yenilgi ve bir beraberlik alırken, bir kez de kazanma başarısı gösterdi.

İKİLİ REKABETTE ÜSTÜNLÜK BAŞKENT EKİBİNDE

MKE Ankaragücü ile Denizlispor, tarihlerinde daha önce 50 kez karşılaştı. Ankaragücü, bu maçlarda 21 kez galip gelirken, Denizlispor 10 maçtan üstün ayrılmayı başardı. 2 taraf, 19 müsabakada eşitliği bozamadı. Başkentte oynanan maçlarda, sarı-lacivertliler 13 kez kazanırken, rakip takım sadece 2 galibiyet alabildi. 10 müsabaka ise berabere tamamlandı.
2 takımın birbirine rakip olduğu son 10 karşılaşmada; Ankaragücü 4, Denizlispor 3 kez kazandı. 3 maç da berabere sonuçlandı. Bu sezonun ilk yarısında, Denizlispor’un sahası bakımda olduğu için Antalya’da oynanan karşılaşmadan, Ankaragücü 3-0 galip ayrıldı.
Söz konusu bu maçlarda özellikle kırmızı kartlar havada uçuştu. Hakemler. 9 kez kırmızı kartına başvururken, Ankaragüçlü oyuncular 6, Denizlisporlu oyuncular 3 kez, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sezonun ilk yarısındaki müsabakada, Ankaragücü’nden Cem Ekinci, Denizlispor’dan da Erdal Akdarı, kırmızı kart gördü.

EREN VE ÖMER TAKIMLARIN EN GOLCÜ İSİMLERİ

Ligin en çok gol atan ekiplerinden biri olan MKE Ankaragücü’nde, Eren Derdiyok 9 golle öne çıkan isim konumunda. Yusuf Abdioğlu’nun 4, Kwabena Owusu’nun ise 3 golü bulunuyor. Denizlispor’da ise Ömer Şişmanoğlu 6 golle, ilk sırada. Kevin Mayi ve Hakan Çinemre ise 2’şer golle sıralanıyor. Sezon başından bu yana ligin dibinde bulunan konuk takım, son iki deplasman maçında çizdiği grafik ile dikkati çekiyor. Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda, Süper Lig ekibi Galatasaray’ı 120 dakikası 3-3 biten maçta penaltı atışları sonucunda eleyen yeşil-siyahlılar, ligde ise ilk yarısını 3-0 geride kapattığı mücadelede Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 4-3 yenme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ BİLETLER TÜM SEZONA YAYILDI

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübü, ücretsiz maçı bilet uygulamasını genişletti.
Daha önce Altaş Denizlispor ve İstanbulspor maçlarında hayata geçirileceği açıklanan ücretsiz bilet uygulaması, sezon sonuna kadar uzatıldı. Kulüp Başkanı Faruk Koca, sezon sonuna kadar, kadınlar ile lise ve üniversite öğrencilerine, ev sahibi oldukları maçların biletlerinin ücretsiz olacağı bilgisini verdi.

ELEŞTİRİYİ MAÇ SONUNA BIRAKIN

Başkan Koca, sezon sonuna kadar kadınlar ve lise ile üniversite öğrencilerini Ankara’daki maçlarına ücretsiz davet etiklerini belirtip, şöyle konuştu:
“Ankaragücü’nün 12. gücü olan taraftarımızı, eksik oyuncularımızın olduğu bu dönemde takımımızı coşkuyla desteklemeye çağırıyorum. 90 dakika takıma destek de bulunun. Sonuç ne olursa olsun eleştirileri özellikle 90 dakika sonrasını erteleyin. Teknik heyet ve futbolcular sahada mücadele ederken onları demoralize etmeyelim. Ankaragücü’nün iyi giden formuna gölge düşürmeyelim. Taraftar gereğini yapsın biz de gereğini yapıyoruz”

Haberin Devamı

3 ÖNEMLİ OYUNCU FORMA GİYEMEYECEK

Ankaragücü’nde bugünkü zorlu maç öncesinde, teknik ekibin moralini gelen sakatlık haberleri bozdu. Sarı-lacivertli ekipte, Tiago Pinto’dan sonra, Erdem Özgenç ve Ghayas Zahid’in sakatlıkları nedeniyle Altaş Denizlispor maçında forma giyemeyeceği açıklandı.
Kulüpten yapılan bilgilendirmede; “Profesyonel Futbol A Takım futbolcularımızdan Tiago Pinto, arka adalesindeki yırtıktan kaynaklı sakatlığının devam etmesi, Erdem Özgenç ve Ghayas Zahid ise Kocaelispor maçında yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle, Altaş Denizlispor maç kadrosunda yer almayacaktır. Sakatlık geçiren futbolcularımızın tamamının, Antalya kamp kadrosuna yetiştirilmeleri için sağlık ekibimiz çalışmalarına devam etmektedir” ifadesi kullanıldı.
Babasının vefatı nedeniyle ülkesi Gana’ya giden, ardından da covid-19 testi pozitif çıktığı için gelişi ertelendiğinden Tuzlaspor ve Kocaelispor maçlarında forma giyemeyen Owusu’nun durumu ise, maç saatinde belli olacak.

RAKİPTE DE EKSİKLER VAR

Ankaragücü’nün bugünkü rakibi Denizlispor’da da eksikler mevcut. Yeşil-siyahlı ekipte, Polonyalı file bekçisi Adam Stachowiak’ın oynayacak duruma gelmesi, teknik ekibinin yüzünü güldürdü. Ülkesinden dönen ve sakatlığı tamamen geçen tecrübeli eldivenin, Başkent’te ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Özer Özdemir cezasını tamamlarken, Hakan Çinemre ile Mustafa Çeçenoğlu da iyileşip takımla çalışmalara katıldı.
Denizlisqon’da, sakatlığı süren Ismail Aissatı ile ülkesinin milli takımında bulunan Kevin Mayi, mücadelede görev yapamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!