Erkek kimliğinde kadın fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Erkek kimliğinde kadın fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2008 00:00

Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında alınması zorunlu olan mesleki yeterlilik belgelerindeki hatalar, yetkililerle halkı birbirine düşürdü. Bazı vatandaş, iki kimliklerinin de hatalı olduğunu söylerken, bazıları kendilerine kadın fotoğraflı kimlik dahi geldiğini iddia etti.

Karayolları Taşıma Yönetmeliği kapsamında meslek grupları içinde üç belge isteniyor. Kişinin alanına göre src (sürücü), ody (orta düzey yönetici) ve üdy (üst düzey yönetici) olarak çeşitlenen belgelerden, yük ve yolcu taşımacılığı alanındaki SRC (sürücü) belgesinde, son iki aydır kimi sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlar, özellikle çalışanların ilgisizliğinden şikayet ediyor.

Ahmet’in fesi Mehmet’in başına

140 yanlış belgeyle iki aydır uğraştığını söyleyen Yaşar Akyıldız, çok sayıdaki hatalı kimlikten sonra konuşmaya gittiklerinde, memurların gayet rahat "sıra kaydı, fotoğraflar yanlış basıldı" cevabını verdiklerini söyledi. Kimliği hatalı gelenlerden Ekrem Hayri Atay ise "Göz göre göre böyle hata yapılmaz. Muhattap olabileceğimiz kimse de yok. Zaten işimizi gücümüzü bırakıp da gidemiyoruz. Her konuda mağduruz. Şikayetçiyim tabi ki." derken, iki kimliği de yanlış fotoğrafla gelen Eşref Adil Özkan ise şunları söyledi: "Memurlar çok dikkatsiz. Bir tanesinde yanlışlık olsa tamam; ama iki kimlikte de yanlış fotoğraf ne demek? Elimdeki hatalı kimlikleri teslim edeceğim. Üçüncü doğru olacak mı bakalım. ’Ahmet’in fesi, Mehmet’in başına’ durumu mevcut."

Amaç mevcut yönetimi yıpratmak

Üç milyon belgeyle uğraştıklarını ve üç beş taneden fazla hata çıkmadığını söyleyen Gazi Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mehmet Eroğlu ise vatandaş şikayetleri karşısında şunları söyledi: "Bir buçuk milyon insanın toplamda üç milyon belgesiyle uğraşıyoruz. 300 bin başvuruda da hangi belgeyi istediğini tespit etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlar, fotoğrafların arkasında T.C. kimlik numaralarını ve isimlerini yazıyor. Yazıyı yanlış okumuş olabiliriz. Hatalı olanları da düzeltiyoruz, özrümüzü de diliyoruz. Bunların çıkması, seçim ve atama süreciyle aynı niyeyse. Amaç, mevcut yönetimi yıpratmak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!