Ergin Orbey’e “Onur Ödülü”

Güncelleme Tarihi:

Ergin Orbey’e “Onur Ödülü”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 00:00

Tiyatro sanatına yönetmen, yönetici, aktör, eğitici olarak katkıları ve Eskişehir’de verdiği yüksek öğrenim düzeyindeki tiyatro eğitimi hizmetiyle Tiyatro Eleştirmenler Birliği (TEB), 2010-2011 dönemi “Onur Ödülü”nü usta sanatçı Ergin Orbey’e verdi. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Başkent Hastanesi’nde tedavi gören Orbey ödülünü Ankara Bölge Başkanı Gülşen Karakadıoğlu’ndan aldı.

Doğrularından ödün vermedi

Başkent Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Tiyatro Eleştirmenler Birliği Başkanı Üstün Akmen, Ankara Bölge Başkanı Gülşen Karakadıoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü eski Başkanı Sevda Şener, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yaşar Hoşcan, Atila Sav’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı ve öğrenci katıldı.

Orbey’i tanıdığı ve onunla çalışma olanağını yakaladığı için kendisini çok şanslı bulduğunu ifade eden Karakadıoğlu “Ergin Orbey için bir yazımda ‘efsane genel müdür’ dedim. Çünkü o birçok konuda efsane gelişmelerin altına imza attı” dedi.

Karakadakoğlu, şöyle devam etti:

“Tiyatrocular demokrat insanlardır. Farklı algılara ve farklı değerlere sahiptirler. Birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olan tiyatrocular, asla emir komuta zinciri doğrultusunda hareket etmezler. Ergin hocamız da hiçbir zaman kendi doğrularından ödün vermedi.”

Özel duruş

DEVLET Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, konservatuvardayken Orbey’in derslerine geldiğini belirterek, “Orbey’in sabırla öğrencilerine yaklaştığını, ne kadar yumuşak, ne kadar büyük bir emek harcayarak onları bir yere getirmek için hocalık yaptığına tanık oldum. Tüm öğrencileri adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!