Ergazi’nin muhtarlık binası ‘yardım merkezi’ne dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Ergazi’nin muhtarlık binası ‘yardım merkezi’ne dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2023 14:27

Ergazi Mahallesi muhtarı Emine Yıldız, mahalle sakinleriyle beraber 250 kişilik kriz masası kurdu, muhtarlık binasını da ‘yardım merkezi’ne dönüştürdü. Depremzedelere yardım eden ve barınma sorunlarına da çözüm arayan muhtar Yıldız, “Bu zorlu günleri ancak bir ve beraber olarak atlatabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle’nin Ergazi Mahallesi muhtarı Emine Yıldız, deprem felaketinin yaralarını sarmak ve başkente gelen depremzedelere yardımcı olmak için mahalle sakinlerinin de yer aldığı 250 kişilik bir ekiple ‘kriz masası’ kurdu. Muhtar Yıldız, Ergazi Mahallesi Muhtarlığı binasını da ‘yardım merkezi’ne dönüştürdü. Mahallede, depremin ilk gününden itibaren 7’den 70’e büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini belirten muhtar Yıldız, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

Ergazi’nin muhtarlık binası ‘yardım merkezi’ne dönüştü

Ergazi’nin muhtarlık binası ‘yardım merkezi’ne dönüştü

Haberin Devamı

10 KAMYON MALZEME GÖNDERİLDİ

“Ülkemizi derinden etkileyen depremler sonrası, Ergazi Mahallesi olarak hemen kriz masası oluşturduk. 7’den 70’e 250 kişinin yer aldığı kriz masasında, neler yapabileceğimizi konuştuk. ‘İyilik, iyidir’ anlayışıyla depremzede vatandaşlarımız için gıda, kıyafet, temizlik ürünleri, battaniye vb. malzemeleri deprem bölgesine göndermek üzere toplamaya başladık. Mahallemizdeki ve çevremizdeki duyarlı insanların da desteğiyle çok sayıda yardım kolisi hazırladık. Bu destek ve dayanışma ile mahallemizde depremzedelerimiz için hazırlanan binlerce koli, sivil toplum örgütleri ve belediyeler aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırıldı. Depremden bu yana yaklaşık 10 kamyon insani yardım malzememizi bölgeye gönderdik.

Ergazi’nin muhtarlık binası ‘yardım merkezi’ne dönüştü

ÇOCUKLARA KIRTASİYE DESTEĞİ

Ergazi Mahalle Muhtarlığı ve mahallemizde bulunan İpek Yolu Çarşısı zemin katının tamamını, deprem bölgesinden gelen ailelerin ihtiyaçlarını temin edebileceği bir yardım alanına çevirdik. Muhtarlık binası içerisinde, gelen yardımlardan oluşan yerimiz tabiri caizse ücretsiz bir mini markete dönüştü. Depremzedeler, muhtarlık binasına gelerek ihtiyacı olan ürünleri buradan temin edebiliyor. İçerisinde gıda, temizlik malzemesi, çocuk bezi gibi ihtiyaç duyulan malzemeler bulunuyor. Hatta muhtarlığımızda kütüphane bile oluşturduk. İpek Yolu Çarşısı’nın alt katında da kıyafet ve ikinci el eşyalar, mobilyalar depolanıyor. Muhtarlık olarak depremden etkilenen çocuklarımızı da unutmadık. Onlara kırtasiye malzemesi ve kitap desteğinde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

DEPREMDEN ÖNCE 5 BİN TL OLAN KİRA 15-20 BİNLERE ÇIKTI

Deprem bölgesinden Ankara’ya gelen depremzedelerin barınma sorununa da yardımcı olmaya çalıştıklarını, depremden önce ortalama 5 bin TL olan kira fiyatlarının 15-20 binlere kadar çıktığını ifade eden muhtar Yıldız, “Ergazi Mahallesi’ne yaklaşık 150 depremzede ailemiz geldi ve yaklaşık 50 depremzedemizi evlere yerleştirdik. Mahallemizden birçok kişi, boşta duran ikinci evlerini ve hobi evlerini depremzedelere açtı. Fakat bizim de tıkandığımız durumlar oluyor. Örneğin Ergazi Mahallesi’nde depremden önce ortalama 5 bin TL olan kira fiyatları 15-20 binlere kadar çıktı. Çevremizde, aramızda, iyi niyetle destek olanlar kadar ne yazık ki fırsatçılık yaparak köstek olanlar da oluyor. Bu zorlu günleri ancak bir ve beraber olarak atlatabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!