Erendiz Atasü’yle kadının dünyasına yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Erendiz Atasü’yle kadının dünyasına yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 16:15

Haberin Devamı

Romancı ve öykücü Erendiz Atasü ile şair M. Mahzun Doğan’ın yapacağı söyleşi, Ankara Üniversitesi-Eczacılık Fakültesi, 50. Yıl Salonu’nda, saat 14.00’da gerçekleştirilecek.
Günümüz edebiyatının önemli adlarından birisi olan Erendiz Atasü’nün roman ve öykülerindeki kadın karakterlerden yola çıkarak gerçekleştirilecek olan söyleşide, aynı zamanda edebiyatımızdaki kadın imgesi üzerinde durulacak. Atasü’nün, “Kadınlar da Vardır” ve “Dağın Öteki Yüzü” adlı kitapları ise, söyleşinin odağında yer alacak.
1947 Ankara doğumlu olan ve 1968’de Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitiren, sonra da bu fakültede uzun yıllar öğretim üyesi olarak çalışan, 1997’de, Farmakognozi profesörlüğünden emekli olan Erendiz Atasü, öykü ve romanlarında kadın dünyasını kendine özgü diliyle yansıtır. Öyküleri birçok dile çevrildi ve İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’da yayımlanan antolojilerde yer aldı. “Dağın Öteki Yüzü” adlı romanı İngilizceye, “Lanetliler” Almancaya, “Bir Yaş Dönümü Rüyası” Yunanca’ya çevrilerek yayımlandı.
Usta yazar, birçok roman ve öykü kitabıyla, ülkemizin saygın ödüllerine değer bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!