Engelliler için antika el işi sergisi

Güncelleme Tarihi:

Engelliler için antika el işi sergisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2009 00:00

Ankara Rotary Kulübü tarafından “Engellilere Nemrut Dağı Tırmanışı” projesine destek amaçlı, Tunus Büyükelçiliği’nde “Antika el işleri” sergisi düzenlendi. Sergiye çok sayıda sefire ve seçkin davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Tunus’un Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleşen sergiye Büyükelçi Ghazi Jomaa’nın eşi Dalenda Jomaa ve Kulüp Başkanı Haluk Aydemir ile eşi Fatma Aydemir ev sahipliği yaptı. Sergiye Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, Uluslararası Kadınlar Derneği Başkanı Aytül Gökçe, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyda Akbay ve çok sayıda büyükelçi eşinin de aralarında bulunduğu seçkin davetliler katıldı. Etkinlikte Bozcaadalı Ailesi’ne ait, Osmanlı dönemi antika el işleri sergilendi. Sergide ayrıca otantik Tunus el sanatlarından örnekler ve Biriz mücevheratın tasarladığı özel koleksiyon yer aldı. Sergiden elde edilecek gelir, Nemrut Rotary Kulübü ile birlikte yürütülen ve iki gün boyunca engellilerin ağırlandığı ve Nemrut dağına çıkarıldığı “Engellilere Nemrut Dağı Tırmanışı” projesinde kullanılacak.

Haberin Devamı

Mini bir defile

Etkinlikte konuşma yapan kulüp başkanı Haluk Aydemir, sergilenen eserlerle ilgili bilgiler verdikten sonra Tunus sefiresi Dalenda Jomaa’ya katkılarından dolayı lale minyatürü hediye etti. Jomaa da, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyükelçiliği ve ülkesine adına büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Etkinlikte Bercis Açıkalın, Aslı Bozcaadalı ve Ezgi Fırat, rotary üyesi Suna Berker’in annesi Şefika Darcan ile Beliha Hayırlıoğlu’nun şapkalarını sergiledikleri mini bir defile gerçekleştirdiler.

Ferda Paksüt’e nazar değdi

Sergide en çok ilgiyi gören isim Ferda Paksüt oldu. Ayağı kırıldığı için sergiye bastonla katılan Paksüt, yataktan kalktığı sırada ayağının kayarak yere düştüğünü belirtti. Sabah doktora gittiğinde ayağının kırıldığını öğrenen Paksüt, sağ ayağının alçıya alındığını ifade etti. Eşi Osman Paksüt’e ayağının incindiğini söyleyen Ferda Hanım, “Osman’a kırıldığını söylemedim, yoksa önümüzdeki hafta gideceğimiz Mısır gezisini iptal ederdi” dedi. Davete katılan konuklar, geçmiş olsun dileklerinde bulundukları Paksüt’ün, ayağının kırılmasını “Nazar” olarak yorumladılar.
Haşim Kılıç

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!