Engel tanımayan muhtar

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayan muhtar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2019 16:32

Yürüme engelli İbrahim Çağlar (54), 31 Mart’taki yerel seçimlerde aday olduğu Gültepe Mahallesi’nde 4’üncü kez muhtar seçildi. Muhtar Çağlar, uzun mesafede akülü araç, kısa mesafede ise koltuk değneği kullanarak mahallesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

8 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle iki ayağını kullanamayan evli ve 4 çocuk babası İbrahim Çağlar, emekli olduktan sonra arkadaşlarının desteği ile yaşadığı Gültepe Mahallesi'nde 2004’te muhtar adayı oldu ve seçildi. Daha sonraki 2 seçimde de yine muhtar seçilen Çağlar, 31 Mart’taki seçimlerde de güven tazeleyerek 4’üncü kez muhtar seçildi. 

EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM VE MAHALLELİ

Uzun mesafede akülü araç, kısa mesafede ise koltuk değneği kullanan Çağlar,
15 yıldır mahallenin sorunları ile ilgileniyor. ‘Engel tanımayan muhtar’ olarak bilinen Çağlar, en büyük destekçisinin önce eşi sonra da mahalleli olduğunu söylüyor. Mahallenin sorunlarının çözümü için sürekli çalıştığını aktaran Çağlar, “Dışarıda işim olduğu zaman eşim veya kızım burayla ilgileniyor. Burası hiç boş kalmıyor. Zaten insanlar da bizi o yüzden seçiyor” dedi.

Haberin Devamı

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE SORUNLAR KALKTI

1983’de Ankara’ya geldiğini ve mahallenin o zamanlar gecekondudan oluştuğunu hatırlatan Çağlar, “Mahalleye geçmiş dönemde insanlar korkarak gelirdi, kimse arabasını park edip bir yere gidemiyordu. Ama kentsel dönüşüm geldi ve artık bu sorunlar kalktı. Dönüşümden sonra baya bir göç oldu. Nüfus 6 bindi, şimdi 15 bin seçmenimiz var. Şu an yıkılan, yeniden yapılan yerler tamamlandıktan sonra 20-25 bin seçmenimiz olur herhalde. Gültepe Mahallesi’nin hepsi kentsel dönüşümden faydalandı” diye konuştu.  

AMACIM PROJELERİMİ HAYATA GEÇİRMEK

2004 seçimlerinde muhtar seçildikten sonra, engelini kendisine engel görmeden, güzel işlere imza attığını söyleyen Çağlar, “Bu sayede daha çok tanındım. Bu dönem ki amacım da seçim süresince vaat ettiğim projeleri yerine getirmek” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!