'En İyi Ses Tasarımı' ödülü Başkan Yaşar'dan

Güncelleme Tarihi:

En İyi Ses Tasarımı ödülü Başkan Yaşardan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 11:31

'En İyi Ses Tasarımı' ödülü Başkan Yaşar'dan

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- BU yıl 27'incisi düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali görkemli bir ödül töreninin ardından sona erdi.
Yarışma sonuçlarının açıklandığı ve ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede 27 dalda ve 3 ana kategoride yarışan yarışmacılar heyecanlı dakikalar yaşadı.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yenimahalle Belediyesi'nin desteklediği festivalin kapanış gecesinde, yarışmaya katılan genç oyuncuları ve yönetmenleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından Akün Sahnesi'nde düzenlenen geceye Yaşar'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever de katıldı.
SANAT MEDENİYETİN GÖSTERGESİDİR
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir ülkenin medeniyetinin en önemli göstergelerinden birinin de sanat olduğunu belirterek, “Bir ülkede sanat gelişmemişse, yeteri kadar değer görmüyorsa ve hatta baskı altındaysa sanatçılar o ülkede medeniyetten bahsedemeyiz. Ekonomik veriler veya sadece zenginlik medeniyet ölçüsü değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir diyerek bize muasır medeniyetin ölçülerinden birinin de sanat olduğunu söylemiştir. Sinema ise insanı büyüleyen ve ona farklı hayatları anlatan bir sihirdir" dedi.
Ödül töreninde kısa film kategorisinde Seçiciler Kurulu Özel Ödülü'nü Hakan Hücum “Büstö filmiyle alırken, Ziya Demirel “Salıö filmi ile en iyi film ödülüne layık görüldü. Ulusal Belgesel Film Yarışması birincisi ise “Kayıp Vatanö belgeseli ile Aydın Tapancık olurken En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü de Kadir Çermik kazandı.
Gecede Ulusal Uzun Film kategorisinde ise En İyi Ses Tasarımı Ödülünü “Memleketö filmi ile Orçun Kozluca aldı. Ödülünü Başkan Yaşar'ın elinden alan Kozluca, ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Gecede 'Su İdil' orkestrası da sesiyle büyülerken, tören sonunda Yaşar, festival ekibini yemekte ağırladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!