En gözde şirketlerde ilk 10’a giren tek Ankaralı

Güncelleme Tarihi:

En gözde şirketlerde ilk 10’a giren tek Ankaralı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:30

‘En Gözde Şirketler’ araştırması kapsamında 89 üniversiteden 18 bin 635 öğrenci, en beğendikleri şirketleri belirledi. Değerlendirilen 235 firmadan ilk 10’daki tek Ankaralı şirket, listeye 9. sıradan girmeyi başaran ASELSAN oldu.

Haberin Devamı

Bloomberg Businessweek Türkiye ve Realta Danışmanlık tarafından bu yıl altıncısı yapılan ‘En Gözde Şirketler’ araştırması kapsamında 89 üniversiteden 18 bin 635 öğrenci, en beğendikleri şirketleri belirledi. Ankaralı bir firma olan ASELSAN, araştırmada değerlendirilen 235 şirket içerisinden sıyrılıp dokuzuncu sırada yerini aldı. Şirket, 50 şirketlik listede yer alan tek savunma sanayi firması oldu. Bloomberg Businessweek’te yayınlanan araştırmada, ASELSAN ile ilgili şu ifadeler kullanıldı: “İlk defa geçen yıl listeye 11. sıradan giren 4 bin 500 çalışanlı savunma sanayi şirketi ASELSAN bu yıl iki basamak yükseldi.

TEK GEREKÇE YÜKSEK GELİR DEĞİL

ASELSAN İnsan Kaynakları Müdürü Devrim Aksu, istihdamda 2013 başından bugüne yüzde 4’lük bir artış gerçekleştirdiklerini ve 2013 yılı içinde işe başlayan çalışanların yaklaşık yüzde 23’ünün yeni mezunlardan oluştuğunu belirtiyor. Güçlü yan haklar ve ücretlendirme politikaları ile Türkiye’nin en çok tercih edilen savunma sanayi şirketi olan kuruluş, düzenli ücret araştırmaları ile ücret politikasını sürekli güçlendiriyor. Aksu, ‘Yeni mezunlarımızın oldukça iyi bir ücret alarak iş hayatına adım atmalarını sağladığımızı söyleyebiliriz’ diyor ancak, öğrenciler açısından tek gerekçe yüksek gelirler değil. ASELSAN yapılan son araştırmalara göre dünya savunma sanayi devler liginde 74. sıraya yükselmiş durumda. Türkiye’de ise, Ar-Ge’ye yaptığı yatırım ve ayırdığı işgücü ile birinci sıraya oturan şirket, Y kuşağının merak ve gelişim arzusunu karşılayabileceği en ideal şirketlerden biri.”

Haberin Devamı

700 ÖĞRENCİYE STAJ İMKANI

ASELSAN, 2012 yılını baz alarak en az iki yıl faaliyet gösteren 69 firmanın AR-GE merkezinin değerlendirildiği sektör bazında da değerlendirmelerin yapıldığı ‘AR-GE Merkezleri Performans Ölçüm Endeksi Sıralamasında’ savunma sanayi alanında da ‘En Başarılı AR-GE Merkezi’ seçildi. ASELSAN bünyesinde Macunköy tesislerinde üç ve Akyurt tesislerinde bir tane olmak üzere toplam dört AR-GE merkezi faaliyet gösteriyor. Şirket çalışanları, genç yeteneklerle düzenli olarak bir araya gelerek onları ASELSAN’da, Türkiye’de ve dünyada nasıl bir geleceğin kendilerini beklediği hakkında bilgilendiriyor. Her yıl yaklaşık 700 üniversite öğrencisi staj yaparak, derslerde öğrenilen teorik bilgilerin uygulamalarını yerinde görme ve profesyonellerin bu bilgileri hayata geçirmesine tanık olma imkanı buluyor. Aday mühendislik sürecinde ise, akademik başarısı yüksek, mühendislik son sınıf öğrencilerinin şirkette yarı zamanlı çalışarak iş yaşamı, mühendislik alanları ve gerçek zamanlı büyük projelerin nasıl yürüdüğünü görme fırsatını yakalaması sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!