En çok atık toplayan okullar ödül kazandı

Güncelleme Tarihi:

En çok atık toplayan okullar ödül kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2022 14:31

Yenimahalle Belediyesi’nin ilgili dernek ve firmalarla iş birliği yaparak düzenlediği yarışmada en çok e-atık ve pil toplayan okullar yine ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Anaokulundan liseye kadar atık pil için 27 okuldan 4 ton, e-atık için 16 okuldan 5 ton atık toplandı.Atık pil yarışması kapsamında bin kg atık pil toplayan Dede Korkut İlkokulu 1’inci olurken, 314 kg atık pille Şehit Çağdaş Tamkoç Ortaokulu 2’nciliğe hak kazandı. E-atık yarışmasında ise Refika Aksoy İlkokulu bin 450 kg atık toplayarak 1’inci oldu.Yarışmayı kazanan okullara robotik kodlama setleri ve (futbol, voleybol, basketbol toplarından oluşan) top seti Yenimahalle Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerince teslim edildi. Bunun yanında yarışmaya katılan tüm okullara ise topladıkları her 50 atık pil için top setleri hediye edildi.

İKLİM VE BİLİM PROJEDE BULUŞTU

Almanya Büyükelçiliği tarafından Türkiye’deki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen İklim için Bilim Okulda projesi yeni turuna başladı. Bu yıl açılışı Sibel İsmet Çatık Ortaokulu’nda yapılan proje kapsamında tasarlanan bir bilim gösterisi öğrencilerle buluşturuldu. Ortaokul 7.- 8. sınıf öğrencilerine iklim değişimi ve sebepleri, sıfır atık bilinci, temiz enerji kavramları uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Projenin açılışına Almanya Büyükelçiliği, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

BAKMADAN GEÇME!