En büyük tepki Sio ve Toure’ye

Güncelleme Tarihi:

En büyük tepki Sio ve Toure’ye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2021 23:57

Sezonun en kötü transferi olarak devre arasında takıma katılan ve sadece 84 dakika sahada kalan Spridonoviç gösterilirken, kırmızı-siyahlılar, en iyi çıkış yapan ismin Arda Kızıldağ olduğu fikrinde birleşti.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu küme düşürerek tamamlayan Gençlerbirliği’nde taraftarlar sezonun ‘en’lerini seçti. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, takım bir alt lige inmiş olsa ve kalesinde en fazla golü görmüş olsa da sezonun en iyi oyuncusu olarak İsveçli kaleci Kristoffer Nordfeldt’i seçti. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan İsveç Milli Takım kadrosuna çağrılan Nordfeld’in kırmızı-siyahlı ekiple olan sözleşmesi sona erdi.
Gençlerbirliği, Süper Lig’i 38 puanla 20. sırada tamamlarken, 7 kategoride kırmızı-siyahlı ekiple ilgili taraftarlara anket soruları yöneltildi.
Anket sonucunda sezonun en başarılı futbolcusu yüzde 62.4’lük oy oranıyla İsveçli file bekçisi Kristoffer Nordfeldt oldu. İkinci sırayı Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris da Motta, üçüncülüğü ise savunmada görev yapan Arda Kızıldağ elde etti. Sezon başında Brezilya Ligi ekiplerinden Flamengo’dan kiralanan Piris da Motta, kontratının dolmasının ardından, Beştepe’den ayrıldı.

2 AYI AŞKIN SÜRE FORMA GİYMEDİ

Gençlerbirliği taraftarları, sezonun en kötü futbolcusu olarak ise savunma oyuncusu Zargo Toure’yi seçti. Oyların yüzde 40’ını alan Toure’yi, yüzde 29.6 ile Giovanni Sio takip etti. Takım kaptanlarından olan Toure, sakatlığından dolayı, sezonun ikinci yarısında iik ayı aşkın süre forma giyemedi. Sio da yaşadığı rahatsız dolayısıyla 2 ay görev yapamazken, son 3 haftada teknik kadronun kararı doğrultusunda, 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı.
Sezonu 4 teknik direktör ile tamamlayan Gençlerbirliği’nde, son 13 haftada görev yapan Özcan Bizati yüzde 87.3’lük oranla bu isimler arasında en çok oyu alan isim oldu. Sezonun ilk 7 maçında takımın başında sahaya çıkan Mert Nobre oyların yüzde 9.8’ini alırken, diğer isimlerden Mehmet Altıparmak yüzde 1.8, Mustafa Kaplan ise yüzde 1.1 oy alabildi.

HÜCUM HATTINDA HAYAL KIRIKLIĞI

Kırmızı-siyahlı taraftarlar tarafından sezonun en büyük hayal kırıklığı yaşatan futbolcusu ise geçen sezon gösterdiği etkili performansın ardından bu sezon sadece 2 gol ve 1 asistlik skor katkısı yapan, ayrıca takım disiplinini bozan Giovanni Sio oldu. Sio, oyların yüzde 49.2’sini aldı. Sio’nun ardından sezon başında transfer edilen Polonyalı orta saha Dominik Furman yüzde 26.4 ile ikinci, sezonun son bölümü hariç geçen sezonki performansını aratan Bogdan Stancu da yüzde 19.8 ile üçüncü oldu.
Sezonun en kötü transferi, devre arasında Sırbistan Lig’i ekiplerinden Kızılyıldız’dan takıma katılan ve sadece 84 dakika sahada kalabilen Srdan Spiridonovic oldu. Yüzde 43.4 oy alan Spiridonovic’i, hiç forma giyemeyen Salih Dursun yüzde 40.6 ile takip etti. Sezonun en istikrarsız futbolcusu yüzde 34.9 ile Floyd Ayite olurken, Diego Angelo da oyların yüzde 26.9’unu aldı.
Bu iki futbolcuyu, Sefa Yılmaz ile Murat Yıldırım takip etti. Gençlerbirliği taraftarları sezonun en iyi çıkış yapan oyuncusu olarak ise yüzde 77’lik oranla Arda Kızıldağ’ı seçti. Alt yapıdan yetişen savunmacıyı, yine alt yapıdan gelen diğer bir savunma oyuncusu Metehan Mert yüzde 17.1 ile izledi.

Haberin Devamı

CAVCAV’IN ACI GÜNÜ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav’ın acı günü. Cavcav’ın kayınpederi Hayri Sevimay’ın hayatını kaybetti.
Kırmızı-siyahlı kulüp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Merhuma Allah’tan rahmet; başta başkanımız Murat Cavcav ve ailesi olmak üzere, sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!