En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

Güncelleme Tarihi:

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2023 17:16

Gölbaşı Bahçelievler Mahallesi’nde 26 kadının bir araya gelerek oluşturduğu Hanım Eller Grubu, takıdan ahşap oyuncağa, cam sanatından örgüye kadar sayısız el emeği ürün ortaya çıkarıyor. Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihat Ceylan’ın desteğiyle bir araya gelen kadınların tek isteği ise acilen el işi ürünlerini satabilecekleri bir pazarın kurulması.

Haberin Devamı

Bahçelievler Mahallesi’nde iki yıl önce bir araya gelen kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağlamak için hem el işi ürünler ortaya çıkarıyor hem de kendilerine bir ‘terapi alanı’ yaratıyor. Projeyi hayata geçiren Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihat Ceylan ise “Sadece mahallemiz kadınlarıyla sınırlı kalmak istemiyoruz, kapımız tüm Ankaralı kadınlarımıza açık” diyor. ‘Hanım Eller’ ismiyle kadınların el işi ürünlerini satabileceği bir pazar alanının kurulmasını talep eden Hanım Eller Grubunun temsilcisi Saadet Deniz ve Muhtar Cihat Ceylan özetle şunları söylüyor:

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

BUGÜN BİZ YARIN BAŞKA KADINLAR

Hanım Eller Grubu Temsilcisi Saadet Deniz: “Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan Bey ile yaklaşık iki yıldır Hanım Eller projesini yürütüyoruz. Hanım Eller grubunda endüstri mühendisinden ev hanımına kadar birçok kadın var. Ortak gayemiz üretim. Amigurumi bebeklerden sepete, ahşap oyuncaklardan alevde cam sanatına kadar geniş bir ürün yelpazemiz var. Neredeyse her birimiz farklı ürünler tasarlıyoruz. Aramızda işi ilerletip kendi dükkânını açanlar bile oldu. Grubumuzda şu an 9 kişi aktif olarak Mogan Gölü kenarında stant açıyor. Bu anlamda Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Şimşek de bizlere sonsuz destek veriyor. Amacımız, satışlarımızı ve ürünlerimizi sergilediğimiz alanı büyütmek, daha da geniş kitlelere ulaştırmak. Çünkü bugün o alanda biz, yarın başka kadınlarımız olur. Önemli olan el emeğimizi daha geniş bir alanda sergilemek” dedi.

Haberin Devamı

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

Emekli olduktan sonra Hanım Eller grubuna katılan Gülçin Kılıç, “Alevde cam sanatıyla ilgileniyorum, kadınlarla bir araya gelerek hem ek gelir sağlıyoruz hem de sosyalleşiyoruz” diyor.

EVİMİZİN KAPILARI HERKESE AÇIK

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

Haberin Devamı

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan: “Mahallemizde toplamda 26 bin 500 kişi bulunuyor, bunların 12 bin 738’ini kadınlar oluşturuyor. Dolayısıyla kadınlarımıza öncelik veren sosyal sorumluluk projeleri önceliğimiz. Hanım Eller grubu da bunlardan biri. Pandemide evlerde vakit geçiren kadınlarımız örgüden takıya, ekmekten ahşap oyuncağa kadar ürünler ortaya çıkarıyordu. Bunları değerlendirerek kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sunmasını istedik. Bir araya gelen kadınlar, zamanla Mogan gölü civarına stant kurarak satışlarını gerçekleştirmeye başladı. Toplamda 26 kişiden oluşan grubun el işi ürünlerini sergileyebileceği bir pazar alanına ihtiyacı var. Hanım Eller adıyla oluşturulacak pazarda, kadınlar ürünlerini sergileyerek kendilerine daha çok kazanç elde edebilirler. Öte yandan, Gölbaşı’ndaki bütün kadınlarımız üretken, sadece kendi mahallemle sınırlı kalmak istemiyorum. Muhtarlığımızın kapısında bile ‘Evinize hoş geldiniz’ yazıyor. Evimizin kapıları Ankara’da bütün kadınlarımıza açık.”

Haberin Devamı

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihat Ceylan, Hanım Eller grubunun yapmış olduğu el işi ürünlerin fotoğrafını çekerek kadınlara destek oluyor.

KADINLAR İÇİN EVDE İŞ İMKÂNI

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

Yaklaşık bir hafta önce yeni bir proje başlatan Bahçelievler Mahalle Muhtarlığı, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara evde iş imkânı sağlıyor. Proje hakkında bilgi veren muhtar Cihat Ceylan: “Yaklaşık bir hafta önce ev ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınlarımız için Sultan Kaya önderliğinde bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Kadınlarımıza Sultan Kaya ve Seval Ünlü’nün koordinatörlüğünde muhtarlık binasından ücretsiz takı malzemesi veriliyor. Daha sonrasında oluşturulan WhatsApp gruplarından takı yapımı videolarını izleyip kolye, küpe gibi ürünler ortaya çıkarıyorlar. Şimdilik bu malzemelerden takı üretiyorlar. Kışın da örgü üretiminine geçmeyi hedefliyoruz. Proje koordinatörleri bir hafta sonra hem kadınların yaptıkları ürünleri teslim alıyor hem de el emeklerinin ücreti veriliyor. Böylece kadınlarımız, kendilerine ek gelir sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunmuş oluyor. Proje başlayalı daha bir hafta oldu ama yaklaşık 300’den fazla başvuru yapıldı. Gruplar halinde ilerliyoruz. Bunlardan 25’i ürünlerini yaparak teslim etti” diyor.

Haberin Devamı

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

En büyük istekleri satış yapabilecekleri pazar yeri

Kadınlar için hayata geçirilen evde iş imkânı projesini çok sevdiğini söyleyen Seda Ulaş ise “Ev ortamında hem çocuklarımla ilgilendim hem de takı tasarımı yaptım. İki günde toplamda 100 çift küpe yaparak muhtarlığa teslim ettim” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!