Emniyetten sosyal sorumluluk projesi

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten sosyal sorumluluk projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Karate ve Aikido Federasyonları arasında çocukların boş vakitlerinin değerlendirilmesi ve spora yönlendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Protokolün imzalanması için Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen’deki binasında tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz’ün makamında gerçekleştirilen imza törenine, Aikido ve Budo Sanatları Federasyonu Başkanı Oğuz Güven ile Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan katıldı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, yaptığı konuşmada, protokolün hedefinin gençler olduğunu belirterek, protokol çerçevesinde sokakta yaşayan çocuklar, imkan bulamayan öğrenciler ve teşkilat mensuplarının çocuklarına aikido ve karate eğitiminin verileceğini kaydetti.

Bu sayede gençlerin boş vakitlerini faydalı şekilde değerlendireceğini ifade eden Tokgöz, gençlerin daha bilinçli spor yapacaklarını dile getirdi.

Federasyon başkanları ise protokole konu branşların çocuk ve gençlerin öfkesini kontrol etmek açısından taşıdığı öneme ve eğitimlerin kötü alışkanlıkların azalmasında çok etkili olacağına işaret etti.

Sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında daha önce de badminton, güreş, judo ve atletizm federasyonları ile aynı amaca yönelik benzer protokoller imzalanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!