Emniyetin önüne yeni üst geçit

Güncelleme Tarihi:

Emniyetin önüne yeni üst geçit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 14:59

Büyükşehir Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ağır hasar alan Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeki yaya üst geçidinin yerine yenisinin yapılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Geçen ay meclis başkanlığına verilen önergeyi inceleyen Ulaşım Komisyonu, yeni bir üst geçit yapılmasını uygun gördü. Komisyon raporu önceki gün tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Meclis ayrıca darbe girişimi sırasında yaşanan olaylardaki insan hakları ihlallerin anlatıldığı broşürler bastırılmasının yanı sıra 15 Temmuz ve sonrasına ilişkin broşür ve kitap tarzı yazılı materyaller hazırlanması, video ve fotoğrafların çoğaltılması için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın yetkilendirilmesini, metro, durak ve istasyonları ile otobüs duraklarında dijital gösterim materyalleri oluşturulmasını da oy birliğiyle kararlaştırdı. 

JAPONYA’DA ANKARA TANITIMI

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan diğer kararlar şöyle: Japon turistlerin Ankara’ya gelmesi için Japonya’da belediyenin imkanları doğrultusunda Ankara’nın tanıtımı yapılacak. Evlenecek çiftlere yönelik eğitici seminerler düzenlenecek. Ankara’nın çeşitli yerlerinde yaşamlarını sürdüren ve yiyecek bulmakta zorlanan evcil olmayan hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yapılacak. Engelli vatandaşlar için şehir turu düzenlenecek. Kore Cumhuriyeti’nin başkenti Seul’ün daveti üzerine, belirlenen bir heyet 3-7 Ekim tarihleri arasında Seul’a gidecek.

BAKMADAN GEÇME!