Eleştiri sağanağı

Güncelleme Tarihi:

Eleştiri sağanağı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 17:22

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Meclis’in haziran ayı ilk oturumunda, ‘başkentte son dönemde etkili olan sağanak yağış ve altyapı sorunu’ üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi.

Haberin Devamı

Â

Eleştiri sağanağı


Köse, özetle şunları söyledi:

ALTYAPIDA BÄ°R MÄ°LÄ°M Ä°LERLEYEMEDÄ°

“Ankara’da yoğun yağış geçişleri oldu ve hâlâ da devam ediyor. Ankaralılar sellerde ve su baskınlarından dolayı zor günler yaşadı ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı il il gezdi. Ankara halkı bunu hak etmedi. Ankaralılar hizmet için başkanını seçmişti. Ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankaralılara verdiği sözleri tutmadı. Göreve gelmesinin üzerinden dört yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen gözle görülür hiçbir icraatı olmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı su baskınlarında da sınıfta kaldı. Belediye Meclisi’nden ASKİ ile ilgili istedikleri her kredi iznini vermemize rağmen, bunların değeri yaklaşık 8 milyardan fazla, buna rağmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ilgisizliğiyle, beceriksizliğiyle işleri eline, yüzüne bulaştırarak altyapı konusunda bir milim ilerleyemedi.

Haberin Devamı

Eleştiri sağanağı

GEÇEN YIL CAN KAYBI DA ETKİLEMEMİŞ

Geçen yıl can kaybı da yaşamamıza rağmen bu durum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hiç etkilememiş. Seçim geldiğinde de umursamadan il il gezerek boş vaatler peşinde koştu, sadece sağa, sola iftiralar attı. Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na buradan soruyorum dört yıldır doğru düzgün hiçbir hizmet yapmadığınızı tüm Ankara görüyor. Peki dört yılda 100 milyara yaklaşan bütçeyi nerede harcadınız. Soruma cevap verin buradan kaçmakla olmaz. Size her yıl bu soruları sorduk cevap vermediniz hep kaçtınız. İl il gezerek siyaset yaparken hizmet bekleyen Ankara halkı maalesef normal belediyecilik hizmetlerinin dahi yapılmamasından mağdur olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın biraz vicdanı olsa, biraz Ankaralı hemşehrilerine karşı sorumluluk hissetse Ankara ile ilgilenirdi.

MHP’Lİ ILIKAN’DAN 100. YIL SORULARI

Haberin Devamı

Eleştiri sağanağı

Bu yıl hem Cumhuriyet’in ilanının hem de Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı olduğuna dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan Meclis’e verdiği önergede şu soruları yöneltti:
* Cumhuriyet’in başkenti Ankara’da 100’üncü yılı taçlandıracak, hafızalarda yaşatacak önemde bir projeniz var mıdır?
* Şayet bir veya birkaç projeniz var ise 29 Ekim tarihine sayılı günler kala bu projeleriniz hangi aşamadadır?
* Hem Cumhuriyet’in 100’üncü yılı hem de Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği/edeceği veya paydaş olduğu/olacağı herhangi bir protokol, iş birliği, çalıştay, film, tiyatro oyunu, logo, kitap, sergi, yarışma gibi etkinlikler var mıdır?
ABB Meclisi ayrıca tüm parti gruplarının ortak önerisiyle 13 Ekim 2023 Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı olması nedeniyle Ankara Kulübü Derneği’ne, Ankara Seymen Ocağı Derneği’ne, Ankara Seymenler Kulübü Derneği’ne ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği’ne 25’er adet bindallı, kemeri ve başlığı yardımı yapılması kararı aldı.

Haberin Devamı

Eleştiri sağanağı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yapılan ilk Meclis’e katılıp katılmayacağı merak konusu olan ABB Başkanı Mansur Yavaş toplantıya gelmezken oturumu Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal yönetti. AK Parti’li Murat Köse’nin ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim sürecindeki açıklamalarını eleştirmesine tepki gösteren CHP ve İYİ Parti grubu salonu terk etti.

Eleştiri sağanağı

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon olan ABB FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü’nün kupası da Meclis’te sergilendi.

 

BAKMADAN GEÇME!