Elektrikli otobüs test sürüşüne çıktı

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli otobüs test sürüşüne çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2022 16:42

ABB’nin dizel otobüsten yüzde 100 elektrikli hale dönüştürdüğü yedi otobüs, sahaya çıkmaya hazırlanıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş, otobüslerden birinin test sürüşüne katıldı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), kullanım ömrünü tamamlayan 2005 model dizel bir otobüsü yüzde 100 elektrikli hale dönüştürerek geçen sene 25 Şubat’ta tanıtmasının ardından yedi otobüsü daha dönüştürdü. Geçen sene 20 Ekim’de EGO Genel Müdürlüğü ve BELKA AŞ arasında yapılan iş birliği ile ilk etapta 22 otobüsten kullanım süresi dolan yedi otobüs, elektrikli hale dönüştürülerek Ankara ulaşımında kullanılmaya hazır hâle getirildi. Elektrikli otobüsler, EGO Genel Müdürlüğü’ne bu ay içerisinde teslim edilecek. ABB Başkanı Mansur Yavaş da dönüştürülen ilk otobüsün test sürüşüne katılarak şehir turu attı.

Elektrikli otobüs test sürüşüne çıktı


BULUŞTURMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ

Yavaş, test sürüşü sonrasında sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Dünyanın seri üretime geçilen ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsünü üreten belediye olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İlk etapta doğa dostu, temiz enerjili, dönüştürülmüş otobüs prototipimize ek olarak yedi otobüsümüzü daha sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Elektrikli otobüs test sürüşüne çıktı

ABB hizmet binası önünden başlayan test turu, Sıhhiye, Kızılay, Cinnah, Çankaya Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kızılay ve Ulus güzergâhında devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!