Elektrikli araçlar ilçelerde anlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli araçlar ilçelerde anlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 15:31

Beypazarı’nda otomotiv ve oto elektrik faaliyetleri gösteren esnaf ve sanatkârlara yönelik ‘Elektrikli Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı’ düzenlendi. Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından; Avrupa Birliği destekli seminerin sunumunu Prof. Dr. Yakup İçingür yaptı.

Haberin Devamı

Beypazarı Ticaret Odası Toplantı Salonu’ndaki seminere katılan ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen, “İş yerlerinin teknolojiye uyum sağlamaları kadar önemli olan bir diğer husus ise müşteri ihtiyacını önceden öngörerek, şimdiden tedbirleri almak, yeni ürün ve hizmetleri ortaya sunabilmektir. ‘Yeni dünya, elektrikli araç dünyası, otonom araç dünyası olacak’ diyoruz” dedi. Beypazarı Demirciler Sobacılar ve Oto Sanatkârları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fazlı Yiğit de düzenlenen seminerin sektörde çalışanlar için faydalı olduğunu dile getirdi.

Elektrikli araçlar ilçelerde anlatılacak

TEDBİRLER ALINMASI GEREK

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, yaptığı konuşmada elektrikli araçlar dönemine hazırlanılması gerektiğini belirterek, “Elektrikli araç kullanımı ve altyapısı ile ilgili hazırlanmamız, kendimizi geliştirmemiz, şimdiden tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Yakın zamanda elektrikli otomobillerin otomotiv endüstrisinde önemli bir etkisi olacak. Elektrikli araçlar dönemine geçiş, satışların benzinli ve dizel araçları geçeceği, tahminimizden daha hızlı olacak gibi gözüküyor. Diğer ilçelerimizde de bu eğitim seminerlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİLER GELİŞECEK

Konuşmaların ardından bir sunum yapan Prof. Dr. Yakup İçingür, şunları söyledi: “Elektrikli araçlar ile Türkiye’de otomotiv sektörü çarpan etkisi yaratarak pek çok sektörü etkileyecek. Yapay zekâsından tutun da boyasına kadar birçok teknoloji gelişecek. Sizlerin de yeni döneme hazırlıklı olmanız lazım. Şu an Türkiye’ye gelen elektrikli araç sayısı 8-10 bini geçmez. Türkiye süratle elektrikli araçlarla ilgili altyapıyı oluşturmakla meşgul. Birçok insan şarj istasyonlarına yatırım yapıyor. Bu konuda teşvikler geldi. Otomotiv sektörü yan sanayisi ile birlikte çok büyük bir sektör. Elektrikli araçlara zamana bağlı olarak geçiş yavaş yavaş olacak. Elektrikli araçlar 5-8 yıl garantili olacak, herhangi bir arıza ya da kaza halinde parçası değiştirilebilecek.” Prof. İçingür, sunumunda katılımcıların da merak ettiği elektrikli araçların akülerinin kapasiteleri, menzili ve şarj süresi gibi birçok teknik özelliği ve aksamı hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!