Elektrik hatları yer altına alınsın

Güncelleme Tarihi:

Elektrik hatları yer altına alınsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 17:51

Gölbaşı’nın Karşıyaka Mahallesi muhtarı Satılmış Deveci, mahallelerinde yer altına alınmayan elektrik hatlarının rüzgârlı ve yağmurlu havalarda elektrik kesintisine sebebiyet verdiğini belirterek, “Kışa girmeye sayılı günler kaldı. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması adına elektrik hatları yer altına alınmalı” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara bıraktığı 'Mahalle’nin Nabzı’nda bu hafta, Gölbaşı’nın Karşıyaka Mahallesi var. Muhtar Satılmış Deveci, mahallelerinin öncelikli sorunlarını şöyle aktardı:
“Mahallemiz, günden güne büyüyen ve gelişen bir mahalle. 12 bin seçmenimiz yaklaşık 25 bin de nüfusumuz var. Her mahallede olduğu gibi bizim de ufak tefek sorunlarımız mevcut. Örneğin, mahallemizde bir kısım elektrik hattı yer altına alındı fakat hâlâ büyük bir kısmı yer altına alınmayı bekliyor. Çalışma yapılmayan elektrik hatlarının telleri birbirine değerek ark yapıyor, ağaçlara değiyor. En ufak rüzgârlı ve yağmurlu havada elektrik kesintileri meydana gelebiliyor. Kışa girmeye sayılı günler kaldı. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması adına elektrik hatları yer altına alınmalı. 822., 823., 825., 826., 827. sokaklar ile Şehit Aydın Eryılmaz Caddesi’nde yer altına alınmayan elektrik hatları bir an evvel çalışma bekliyor.”

Haberin Devamı

Elektrik hatları yer altına alınsın

HAYMANA YOLU BULVARI’NA ALTERNATİF ULAŞIM TALEBİ

“Mahallemizde ulaşıma dair çok büyük sıkıntılar yaşanmıyor fakat mahalle sakinlerimizin Haymana Yolu Bulvarı’na alternatif bir araç çağrısı var. Haymana Yolu Bulvarı üzerinden EGO otobüsü geçiyor ama kent merkezine direkt olarak gitmiyor, civar köyleri dolanıyor. Vatandaş, Haymana Yolu Bulvarı üzerinden şehir merkezine doğrudan gidecek bir otobüs ve dolmuş talep ediyor. Bulvar üzerine semt pazarımız da kuruluyor, haliyle pazar alışverişi yapan vatandaşlarımız ellerinde poşetlerle yol yürümek durumunda kalıyor. Özellikle yaşlı ve hamile vatandaşlarımız çok zorlanıyor. Üstelik Haymana Yolu Bulvarı, mahallemizin en çok kullanılan güzergâhlarından biri. Talebimiz, kent merkezine giden otobüs ve dolmuşların Haymana Bulvarı Yolu üzerinden geçmesi. Bu anlamda dolmuş gibi alternatif ulaşım araçları da düşünülebilir.

Elektrik hatları yer altına alınsın

Haberin Devamı

Mahalle sakini Aslan Akyol da Haymana Yolu Bulvarı üzerine alternatif ulaşım aracı talebinde bulunarak, “Otobüse binmem için yaklaşık bir-iki kilometre yürümem gerekiyor. Bulvar üzerine alternatif bir ulaşım aracı konulmalı” diyor.

HER İKİ DÖRT YOLA SİNYALİZASYON ŞART

Elektrik hatları yer altına alınsın

Haymana Yolu Bulvarı üzeri 809 Cadde ile 796. Sokak’ın kesiştiği dört yolda sinyalizasyon olmadığı için sürekli kaza meydana geliyor. Yola muhakkak sinyalizasyon konulması gerek. Aynı şekilde İnönü Caddesi ile Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi’nin kesiştiği dört yolda da sinyalizasyon yok. Trafik lambasının bulunmaması kazalara sebebiyet veriyor, can kaybı yaşansın istemiyoruz. Her iki dört yola da acilen bir çözüm bulunmalı.”

Haberin Devamı

MOGAN GÖLÜ’NE ÇÖP ATMAYIN

“Mogan Gölü mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Sadece Gölbaşı’nın değil Ankara’mızın da nefes alanını oluşturuyor. Belediye gerekli temizlik çalışmalarını rutin olarak gerçekleştirse de duyarsız bazı vatandaşlarımız çöplerini göle ya da göl kenarına bırakıyor. Bu da haliyle hem çevre kirliliğine hem de kötü bir görüntüye sebebiyet veriyor. Buradan vatandaşlara seslenmek istiyorum. Bu doğa hepimizin, lütfen Mogan Gölü’ne atıklarınızı, çöplerinizi bırakmayın. Çevre bilincini hep birlikte oluşturalım.”

Elektrik hatları yer altına alınsın

MAZGALLAR DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENMELİ

“Zaman zaman altyapıya dair sıkıntılar da yaşanıyor. Ankara, bu yaz oldukça yağış aldı. Bazı noktalarda altyapı yetersiz olduğu için haliyle bazı siteleri ve evleri su bastı. Mahallemizde 809., 810., 811., 812., 813.,814. ve 815. sokaklarda mazgallar yetersiz, daha büyük mazgalların konulması gerekiyor. Öte yandan, yağmur sularının daha rahat akması adına da düzenli olarak mazgal temizliklerinin yapılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

DIŞARIDAN MAHALLEMİZE KÖPEK BIRAKANLAR OLUYOR

“Her mahallede yaşandığı gibi bizim mahallemizde de başıboş köpek sorunu yaşanıyor. Gölbaşı Belediyesi hayvanlar için çok güzel bir rehabilitasyon merkezi yaptı, sokak hayvanlarının bir kısmı orada. Mahallemizde boş araziler de fazla olduğu için dışarıdan mahallemize köpek bırakanlar oluyor. Artan köpek popülasyonu sebebiyle mahalle sakinleri tedirgin oluyor, saldırıya uğrayan vatandaşlarımız bile oldu. Hayvansever bir mahalleyiz fakat giderek büyüyen bu sorunumuza bir çözüm aramaktayız.”

 

BAKMADAN GEÇME!