Elçilik bahçesinde caz sesleri

Güncelleme Tarihi:

Elçilik bahçesinde caz sesleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 01:10

Ünlü Fransız piyanist Andre Manoukian, “Ramazanda Caz” etkinlikleri kapsamında Fransa Büyükelçiliği Bahçesi’nde sahne aldı.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk ve tek “Ramazanda Caz” festivali, ilk kez İstanbul dışına çıkarak Ankara’ya geldi. Etkinlikler kapsamında ünlü Fransız piyanist Andre Manoukian, Fransa Büyükelçilik bahçesinde sahne aldı. Konseri, çok sayıda Ankaralı izledi. Gecenin ev sahipliğini yapan Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Ankara’da ilk kez Ramazanda Caz konseri düzenlendiğini ve bu konserin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

MÜZİK SINIR TANIMAZ

Konserde Andre Manoukian’a klarnette Yarımdünya Hasan, asma davulda Hacı Rüstem Çembeli ve zurnada Ahmet Özden eşlik etti. Konserin başında bir konuşma yapan Manoukian, Türkçe başladığı konuşmasında “Dedemin doğduğu topraklarda sahne almak büyük bir mutluluk. Bu Türkiye’ye üçüncü gelişim. Daha önce Türk müzisyenlerle çalışma fırsatı buldum. Akdeniz ülkelerinin müziklerini biraraya getirdik. Bence sınırlar müziği durduramaz” diye konuştu. İki bölümden oluşan konserde Andre Manoukian Quartet, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Dinleyicilerin bir kısmı, elçiliğin çimlerine uzanarak hem müzik dinledi hem de güzel havanın keyfini çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!