‘El Robot’ ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

‘El Robot’ ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 01:24

Amerika Bilişim Vakfı tarafından organize edilen 2014 CodaFest’e, ellerini kullanamayan yaşlı ve engelliler için tekerlekli sandalyede yaptıkları ‘El Robot’ projesi ile katılan Ankara Büyük Kolej mezunu Işıkcan Yılmaz ve dört Amerikalı üniversite arkadaşı büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Vakıf tarafından oluşturulan uzman jüri üyelerinin proje değerlendirmesi sonucunda beş genç, para ödülünün yanı sıra bilgisayar mühendislerinin çalışmalarını yürüttüğü Amerikalı bir firmanın laboratuvarına ücretsiz giriş hakkı kazandı. ‘El Robot’ projesi ile engellilerin ve yaşlıların hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan beş genç, yarışma sonrasında da büyük ilgi gördü ve projeyi hayata geçirmek isteyen yabancı iş adamları ile görüşmeler yaptı.
Amerika Philadelphia Drexel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi olan ve 2011 yılında Büyük Kolej’den mezun olan Yılmaz, 1 Nisan-15 Eylül tarihleri arasında Eczacıbaşı Holding’te altı aylık bir çalışma yaptıktan sonra tekrar Amerika’ya dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!