Ekonomik normalleşme süreci bizim için uzun sürecek

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik normalleşme süreci bizim için uzun sürecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2020 23:50

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Cevdet Kavlak, “Hâlâ çoğu durağımızda araçların yarısını çalıştırıyoruz. Hem bulaş riskine karşı, hem de çalıştırsak da yapacak iş yok. Bizim normalleşmemiz ekonomik açıdan uzun sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Otobüs, minibüs ve raylı ulaşım gibi toplu taşıma araçlarında yolcu sayıları, 1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme süreci sonrası artarken, taksiler ise iş yapamamaktan dert yandı.
Koronavirüs tedbirlerinin en sıkı olduğu dönemdeki gibi taksicilerin dönüşümlü olarak çalışmaya devam ettiğini belirten Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Cevdet Kavlak, “Bizim için ekonomik normalleşme süreci uzun sürecek gibi gözüküyor” dedi. Kavlak, yaşadıkları sıkıntıyı ve beklentilerini şöyle anlattı:

Ekonomik normalleşme süreci bizim için uzun sürecek


DESTEK ALAMADIK

“Toplu taşıma kategorisinde görülen diğer özel ulaşım araçlarına çeşitli destekler verildi. Bunun yanı sıra normalleşmeyle birlikte çoğunluk kendilerini kurtaracak sayıda iş yapmaya başladı. Ancak biz hem kendimizi kurtaracak rakamlara ulaşamadık, hem de toplu taşıma kategorisinde olmadığımız için destek alamadık. Hükümetten ve belediyeden (Ankara Büyükşehir Belediyesi) taksicilere ayrı bir destek verilmesi talebimiz var. Verilecek bu desteğin de kendi kendimizi döndüreceğimiz günler gelene kadar devam etmesi gerekiyor. Hâlâ çoğu durağımızda araçların yarısını çalıştırıyoruz. Hem bulaş riskine karşı, hem de çalıştırsak da yapacak iş yok. Ötelenen Bağ-Kur, SGK primleri var. Ama 1-2 ay sonra geri ödememiz gerekecek. Bizim normalleşmemiz ekonomik açıdan uzun sürecek.”

BAKMADAN GEÇME!